A legjobb 16 közé jutásért egy igazi veteránok összecsapását láthatjuk. Nevezetesen Andy Murray és Roberto Bautista Agut találkozóját. Az utóbbi években rendre alulmaradt a brit spanyol riválisával szemben. Elég csak a tavalyi évre gondolni ahol mindkétszer szett veszteség nélkül győzte le Andyt.

Tavalyi évben elég gyalázatos formában volt a spanyol. A stabilitás nyomai sem voltak felfedezhetőek a játékában,de ahogy szokták mondani új év új lap és ezt az elvet követi Bautista az eddig látottak alapján. Egész jó játékot produkált már a felvezető adelaidei tornán is hiszen 3 mérkőzést nyert és csak a döntőben kapott ki a koreaitól. Az Ausztrál Openen az első körben könnyedén és nem utolsó sorban jó játékkal jutott tovább. A második körben viszont komoly erőpróbára kényszerült hiszen 0-2-es szett hátrányból fordított Holt ellen. Azonban nem a spanyol játszott rosszul hanem az amerikai félelmetesen sok nyerőt ütött összesen 70-et. Ráadásul pozitív mérleggel zárta ezt a statisztikai mutatót és így is kikapott Holt. Ezért nem lehet ostorozni Robertot. Mentálisan viszont nagyon erős,hogy ezt sikerült végrehajtania.

Igaz ez Murrayre is aki szintén óriásit fordított már az első körben hiszen 0-2 állásról nyerte meg a találkozóját. A legjobb 64 között pedig nem is a sírból hanem azon túlról fordította a maga javára a meccset.Hiszen 0-2 volt és a győzelemért adogatott Kokkinakis. Ezért mentális erőben jelenleg a tornán egyértelműen a legjobb a brit. Azonban egy meccs nem csak ezen múlik hisz ez is csak egy összetevő és a spanyol is jó e mutatóban.

A fizikai erőnlétben viszont komoly különbség van a spanyol javára. Tavaly is sokszor volt problémája a britnek a fittséggel. Hiszen az Openen játszott közel egyszer egy 5 órát és ezt követően 6 órát. Ebben a korban aki ráadásul nincs a legjobb erőállapotban végzetes a továbbjutás szempontjából. Fénykorában Murray is kigyalogolt mindent,de szerintem csúnya vereség lesz a vége ennek. Fizikailag felőrli Bautista a meccsen.

Murray, Andy - Bautista Agut, Roberto: Játék hendikeppel - Hendikep tipp