A legjobb 16 közé jutásért küzd a szombati napon Aryna Sabalenka és Elise Mertens. A mérkőzés kimenetele szerintem nem kérdés csak a különbség lehet változó a találkozót illetően. A belorusz a US Opent leszámítva csalódást keltő szezonon van túl. Az idei évben viszont veretlen még, ráadásul szettet sem veszített ebből a hat meccsből. Mentálisan is erősnek érzem Arynát hiszen három tie breaket is játszott,de itt sem inogott meg. Az adogatását is mindössze egyszer veszítette el a tornán és ráadásul 9 break labdából csak egyet nem volt képes hárítani. Ezek a komponensek mind azt bizonyítják hogy fejben nagyon összeszedett a fehérorosz. Az hogy szórja a nyerőket nem meglepő,de a hibái számát is sikerült leredukálnia. Pedig ha megnézzük hogy két erős ellenfelet kapott a torna aktuális szakaszait nézve még inkább impozáns ez az adat.

A belga viszont tavalyi is rossz szériában volt és ez sajnos az idei szezonra sem változott számottevően. Az tény hogy kicsit meglepetés volt számomra is,hogy legyőzte a csúcsformában játszó Davist,de komoly ellenfelei nem voltak a felvezető tornán az amerikainak ezért is csalóka ez az eredménysor. Egyébként elmondható,hogy egyikük sem játszott jól és a kevesebbet vagy épp a jókor nem hibázó játékos nyerte ezt a meccset. Lauren is többször letolta a pályáról Eliset,akkor milyen előjelekkel várhatja Aryna elleni találkozót?

A belga egyetlen esélye ha rengeteg variálja a játékot. Ehhez persze az kellene,hogy legyen erre lehetősége másrészt sokat rontson Sabalenka. Jelenleg pedig a fehérorosz senkinek sem ad még csak sanszot sem. Mertens játéka pedig nem arról tanúskodik számomra,hogy beleszagolhat ebbe a meccsbe.

Sabalenka, Aryna - Mertens, Elise: Szett hendikeppel - Hendikep tipp