A szorzók alapján arra lehet következtetni, hogy nem várnak sok gólt az 1. FC Union Berlin - TSG Hoffenheim találkozón a bukik. Én szembemegyek a várakozásukkal, mert szerintem sem a két csapat egymás elleni eredményei, sem a felkészülési mérkőzéseik eredményei nem utalnak arra, hogy ezen a mérkőzésen ne születhessen legalább 3 találat.

Az bizton kijelenthető, mind a két együttes számára jókor jött a VB miatti két hónaposra nyúló bajnoki szünet, mert novemberre mind a ketten elfogytak kicsit az addigi teljesítményükhöz képest. A jelenlegi 5. helyezett pályaválasztó az utolsó 5 mérkőzésén csak 4 pontot szerzett, míg vendége ezen időszak alatt csak 1-et. Ráadásul az Union extra hatékonyságú védelme pont ezen az öt mérkőzésen gyűjtött be 14 találatot az összesen kapott 20-ból. A 11. helyezett Hoffenheimnél sem rózsásabb a helyzet a kapott találatokat tekintve, mert az össz. 22-ből 12 náluk is az utolsó öt fordulóban született. Ezek után magam is kíváncsian várom, hogy a két szakvezető, Urs Fischer és André Breitenreiter miként tudja majd stabilizálni csapata védekezését a folytatásra. Nem könnyíti meg a szakvezetők helyzetét, hogy eltiltás és sérülés miatt mind a két oldalon lesz egy-egy meghatározó hiányzójuk. A hazaiak piros lapok miatt kénytelenek nélkülözni Diogo Leite, míg a vendégek sérülés miatt Kevin Vogt szolgálatait. Ezek a tények biztos, hogy nem gyengítik a gólos várakozásomat.

Mint ahogyan az sem, hogy mind két csapat azért próbálta megtartani az értékeit a holt szezonban. Ezért hazai oldalról továbbra is számíthatunk Sheraldo Becker gólérzékeny játékára, ha Urs Fischer is úgy dönt, hogy játszatja. A másik oldalon André Breitenreiter szinte biztos hogy kipróbálja a Nice-től érkező Dolberg Kasper-t, aki a Leeds-be távozó Georginio Rutter-t hivatott pótolni. A még mindig csak 25 éves, VB-n is szereplő dán válogatott támadónak ez egy komoly kitörési lehetőség lehet, hogy visszanyerje az Ajaxban mutatott gólerős játékát. A VB-ről sikerélménnyel visszatérő Andrej Kramaric-al karöltve komoly potenciált látok bennük.

A tabella soha nem hazudik, ezért megállapíthatjuk hogy nem könnyű bevenni a berlini Stadion An der Alten Försterei-t. Ugyanakkor a Hoffenheim csak a Dortmund otthonából távozott lőtt gól nélkül, tehát a vendégek idegenben is felvállalják a bátor focit. Ezért nálam a 3 gól alap erre az összecsapásra.

1. FC Union Berlin - TSG Hoffenheim: Gólok száma - Felett/alatt tipp