A férfi kézilabda VB elviszi a rivaldafényt, de időközben folytatódik a női kézilabda BL is, ahol az Odense fogadja a Viperst.

Ha rápillantunk a táblázatra abszolút rangadónak tűnhet, az Odense a 3. 14 ponttal, míg a Vipers a 2. 17 ponttal, úgy hogy három forduló van hátra. Tehát az Odense egy győzelemmel megérkezhetne a Viperák nyakára (kéziben 2 pont jár a győzelemért), viszont a két csapat között jókora különbség van - épp ezért tartom az 1.49-es oddsot hatalmas stealnek a DNB-re.

Először is az Odense sosem volt BL Final Fourban, az ő céljuk az esetleges bejutás, de erre elég kevés esély mutatkozik a keretük erősségét figyelembe véve. Nagyon csúnya sérüléshullám sújtotta őket szezon közben és ugyan már karcsúbb a sérüléslista, de két stabil kezdőjük Mia Rej és Larissa Nusser, illetve Háfra Noémi is egész szezonra kidőlt. Ehhez képest elképesztően magabiztosan meneteltek - talán emiatt is döntött úgy a Győr, hogy jövőre a narancsmezesek edzőjét, Ulrik Kirkelyt szerződteti vezetőedzőnek. Az egyetlen tényező, ami mellettük szólhat, hogy hazai pályán nagyon jók, utolsó 4 mérkőzésükön 4 győzelem született.

Ehhez képest a Vipers az előző két szezon BL győztese és idén is kötelezőnek tűnik legalább a F4. Elképesztően erős a keretük, az oroszokat érintő szankciók miatt a világ egyik legjobb játékosa (ha nem a legjobb), Anna Vyakhireva elhagyta a Rosztovot és hozzájuk csatlakozott. Ezen kívül a cseh Markéta Jeřábková világklasszissá nőtte ki magát (habár az ő játéka ma kérdéses), a 42 éves legenda a kapuban, Katrina Lunde még mindig úgy véd, mintha huszonéves lenne és a fél norvég válogatott is náluk játszik amihez már csak extra a világ legjobb edzője, a szezon végén épp az Odenséhez távozó Ole Gustav Gjekstad.

Nem kérdés melyik a jobb csapat, ezt mutatja az első meccsük eredménye is Norvégiában (34-27 Vipers). Az egyetlen dolog, ami miatt óvatos vagyok és nem a Vipers győzelmet teszem 1.67-es oddson az az, hogy a Vipers egy döntetlennel is tökéletesen elégedetten távozhatna Dániából. Erősen kétlem, hogy izzadtságszagúra szeretné venni a figurát a Vipers az utolsó két fordulóra, elvégre az első két hely automatikus negyeddöntőt jelent, nyolcaddöntő helyett. Gjekstad egy korrekt, kemény edzőként a szememben, győzelemre fognak játszani a világsztárokkal teletűzdelt Viperák a lelkes, fiatal tehetségekkel teli narancssárgák ellen - erre pedig az odds meglepően jó habár folyamatosan csökken (1.80-ról indult a Vipers győzelem). Egy szó, mint száz: Vipers.

Odense Håndbold (n) - Vipers Kristiansand (n): Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp