Bár az előző szezonja nagyon rosszul sikerült az utoljára 2017/18-ban bajnoki címet ünneplő Galatasaraynak, idén visszatértek a helyes útra. Ennyire jól régen nem álltak, pontosan a bajnokság feléhez érve négy pontos előnyük van a nagy rivális Fenerbache előtt, a Basaksehir előtt pedig már nyolc egység a fórjuk. Idén ugye már csak az első hely jelent Bajnokok Ligája indulást a török pontvadászatban, így óriási harc várható a bajnoki címért.

Okan Buruk csapata lóvágtában halad a bajnoki arany felé. Az utóbbi 11 tétmeccsüket megnyerték egytől -egyig ami sokat elmond a csapat formájáról. Remek a keret, magabiztosak a játékosok, hazai pályán pedig 12. emberként "üzemel" a közönség. Nehéz elképzelni hogy az általában a középmezőnyben tengődő kis csapat, akiket most a kiesés szele fenyeget, megtudnák állítani ezt a csapatot. A világbajnoki szünetet követően aprócska (2-1) de annál fontosabb győzelmeket arattak, majd jött a Fenerbache elleni hatpontos rangadó amit elképesztő játékkal nyertek meg idegenben 0:3-ra. Az a győzelem akkora önbizalomlöketet adott nekik hogy a múlt héten a Hatayspor is kivégzésre került (4-0). A kapuban Muslera nagyon stabil pont a csapatnál, az amúgy sem gyenge támadósor pedig Icardival erősödött aki felépült sérülése után.

A vendégeknek nem jött jól a vb szünet, mert éppen kezdtek formába lendülni. Azóta viszont hat tétmeccset vívtak meg győzelem nélkül (0-2-4) amiből a legutóbbi pár napja a kupában egy 120 perces párharc volt a Kayserispor ellen ami vereséggel és így kieséssel ért véget. Ez mind fizikailag, mind mentálisan odaverhet a csapatnak, ennek fejében a Galata ellen szerintem nem sok esélyük lesz.

A két csapat egymás elleni meccseit tekintve 2016 óta nem tudott nyerni az Antalyaspor. Pedig több mint egy tucat próbálkozásuk volt.

Tipp: 3-0

Galatasaray A.Ş. - Antalyaspor A.Ş.: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp