A legjobb nyolcba kerülés a tét Hubert Hurkacz és Sebastian Korda számára. Mind a ketten borították a papírformát az előző fordulóban. Azonban érdemes megnézni,hogy és miként fordították feje tetejére a tábla ezen részét.

Az amerikai már a tornát megelőzően bizonyította,hogy számolni kell vele. Láthattuk,hogy Adaleidenben Djokovic csak kínkeservesen tudta legyőzni a döntőben. Itt az Openen is magabiztosan nyitott és azóta is töretlen a játéka Kordának. Egyetlen szettet veszített három meccs alatt ami félelmetes adat. Az igazi szenzáció az,hogy esélyt sem adott a 32 között Medvedevnek úgy győzte le. Pedig az orosz sem játszott rosszul és a statisztika is ezt bizonyítja hiszen több nyerőt ütött,mint ki nem kényszerített hibát. Próbálkozott Daniil,de egyszerűen nem talált fogást az amerikain aki 50 nyerőt szórt a találkozón. Fejben jól kezelte a nehéz szituációkat akár a tie break esetén vagy az elbukott break előnyök sem törték meg. Ez a legnagyobb játékosok erénye,hogy képesek ezeket a kiélezett helyzeteket menedzselni.

Hurkacz nem bíztató előjelekkel várhatta az év első Grand Slam tornáját. Itt van ugyan a legjobb 16 között,de nem látok benne potenciált. Egyrészt a teljesen formán kívül lévő Sonego ellen döntő szettre kényszerült aki teszem gyorsan hozzá jól játszott,de a lengyelre ez nem feltétlenül igaz.

A 3. fordulóban pedig Shapovalov magával többet vívódott,mint Hurkaczzal. Bár az tény hogy Hurkacz jobban játszott,mint az olasz ellen.

Mentálisan egyértelműen Hurkacz fölé emelkedik az amerikai.A torna során mutatott játék alapján számomra meglepő lenne ha nem Korda kerülne ki győztesen.

Hurkacz, Hubert - Korda, Sebastian: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp