Az Edmonton Oilers csapatát fogadja a Vancouver hajnalban, és elnézve a Vancouver jelenlegi (meg kb. az egész idei formáját, sok jóra nem számíthatnak az Oilers ellen.

A nyugati főcsoport 6. helyéről várja a hajnali találkozót az Edmonton. De ez a 6. hely nagyon gyorsan javulhat, mivel csak 6 ponttal van előtte a listavezető Dallas. A hiányzók tekintetében jól állnak a vendégek, 4 játékos van sérült listán. De ebből Ekblom már két éve ott figyel, míg Smith ha nem is lenne sérült, akkor sem játszana, mivel 40 éves. Egyedül Yamamoto, aki úgymond aktív a sérültek közül, de ő sem olyan meghatározó játékos, hogy ne lehessen helyettesíteni kb. bárkivel.

A hazaiak 45 meccsen 39 pontot szereztek, amivel a főcsoport 12. helyét foglalják el. Ami a hiányzókat illeti, ugyanaz a helyzet nagyjából mint a vendég oldalon, viszont Tanner Pearson nagyon kellene ebbe a Vancouverbe, de műtétje miatt még jó ideig nem lesz. Ő idén a 14 meccsen, amin játszott, 1 gólt és 4 asszisztot produkált.

Kapusfronton a Vancouver a béka segge alatt van. Sem Martin, sem Delia nem éri el a 90%-os védési mutatót, de Demko sem érné el (ha nem lenne sérült), amit misem mutat jobban, mint hogy 45 meccsen 179 gólt kapott a Canucks. A főcsoportban csak a Ducks kapott be több gólt, de ott meg tudjuk, mennyire rossz a helyzet. A 154 lőtt gól ehhez képest nem olyan rossz, Petterson, Horvat, Kuzmenko és J.T. Miller vitézkednek a legjobban gólszerzésben, de sajnos ez kevés az üdvösséghez. Ráadásul az utóbbi időben Hughes még tőlük is nagyobbat megy védő létére, 2 gólt és 5 asszisztot szerzett az utolsó 5 mecccsen.

Az Oilersnél a két kapus szinte ugyanannyi meccsen lépett jégre. Az elmúlt 5 meccsen rendre Campbell kapott lehetőséget, és mind az 5 meccset simán behúzta az Oilers. Campbell sem rendelkezik jobb mutatókkal, mint a másik oldal, de előtte legalább jó védelem van. Az egész főcsoportban messze az Oilers lőtte a legtöbb gólt ezidáig, szám szerint 174-et. Draisaitl az elmúlt 5 meccsen 10 pontot szerzett, összességében 45 meccsen 72 pontot. Hayman 5 assistot tudott hozni az elmúlt 5 meccsen, McDavid meg továbbra is űrszinteken van. 5 gólt lőtt az elmúlt 5 meccsen, a szezonban pedig 47 meccsen 47 asszisztot és 39 gólt osztott ki. Nugent-Hopkins 10-es +/- mutatót hoz, és nem mellesleg ő is hozza a pont/meccs átlagot.

Brutálisan erős támadó alakulat van a vendégeknél, ráadásul iszonyú jó formában is vannak. Az emberelőnyöket közel 31%-ban váltják gólra, ami az egész ligában a legjobb teljesítmény. Míg a vendégek ezzel szemben az emberhátrányos védekezésben csak a 32. helyen vannak liga szinten. A Vancouver már kb. évek óta azt csinálja, hogy "üssünk sok gólt, kapjunk sokat, de mi üssünk többet, azt majd a végén lesz valami". Nagyon meglepne, ha féken tudná tartani ez a társaság McDavid-et meg a többieket. Egy elég sima rendes játékidős Oilers győzelem várható, az 1.80-as szorzó pedig szinte könyörög, hogy ne hagyjuk ki!

Vancouver Canucks - Edmonton Oilers: Rendes játékidő - Mérkőzés tipp