Pepitában a tavalyi negyeddöntő visszavágója ez a derbi, emlékszek egy éve ilyenkor azt gondoltam, hogy na ez egy komoly ötszettes is lehet, aztán Sinnert rommá verte a görög, majd utána Rómában is hazai közönség előtt, szóval én nagy vonalakban ezt várom most is.

Azért így, hogy Medvedev és Nadal kiesett, Alcaraz nem indult, Djokovic pedig nincs száz százalékos állapotban, jó eséllyel akár új Grand Slam győztest is avathatnak Melbourneben, de akkor viszont Tsitsipas itt a potenciális esélyesek egyike. Jelenleg idén még veretlen, 7/7 a mérlege, verte Berrettinit és Dimitrovot is, nagy formában van a görög. Sima három meccsen van túl, három szettben verte Halyst, Hijikatat és a friss tornagyőztes Griekspoort is, szóval fizikális problémái nem nagyon lehetnek. Brutális az adogatása, mindössze kétszer bukta a három meccs alatt, nagyon jó lendületi ütései vannak, szerintem most az egyik legjobb formában lévő teniszező.

Sinnerrel mindig egy kicsit gondban vagyok, mert egyik nagyon jó nextgen játékos, szerintem ő üti meg felszállóból a leghamarabb a labdát, viszont a Grand Slamek eddig nem nagyon adták még ki neki. Fucsó ellen 0-2-ről állt fel, ez a túlóra nem nagyon jött jól, fizikálisan amúgy sem érzem annyira erősnek. A jobb játékosok ellen sokszor egy kicsit beszaribb teniszt játszik, begyávul, elég sok hibát üt ilyenkor.

Olyasmi meccsre számítok, mint a tavalyira, Tsitsipas most olyan jó lendületben van, hogy nem kellene, hogy gondot okozzon neki Sinner, meg viszonylag ritkán lesz ekkora esélye Grand Slamet nyerni, mint idén.

Tsitsipas, Stefanos - Sinner, Jannik: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp