A New Jersey Devils otthonába látogat a Pittsburgh Penguins itthoni idő szerint este 8 órakor. Parázs, sok gólos találkozóra készülhetünk!

A New Jersey igen összekapta magát erre a szezonra! Bár jelenleg a főcsoport 4. helyén vannak, de nem olyan rég még vezették is azt, és franchise rekordot döntöttek a 24 egymást követő nyertes találkozóval. Jack Huges az elmúlt 5 meccsen 3 gólt és 4 asszisztot osztott ki, nagyon jó formában játszik a 21 éves amerikai. A volt 1/1-es Hischier is hozza az elvárt pont/meccs átlagot, illetve Jesper Bratt is 45 meccsen 46 pontot ért már el. A védelemből Dougie Hamilton új otthonra lelt New Jersey-ben, és kimagaslik a maga 38 pontjával a védők közül, de alapjáraton sem lehet panasz a védelemre, sem a támadóegységre New Jerseyben. Elég egységes team jelenleg, és igen nagy eséllyel sima rájátszás résztvevők lesznek.

A Pittsburgh sem áll rosszul, a főcsoport 8. helyén vannak, bár a Penguins fanok azért nyilván többet várnak a csapattól, de a listavezető Bostont nem igazán lehet kordában tartani idén, eddig nagyon úgy tűnik. Az örök fiatal Crosby 53 pontnál jár idén, az elmúlt 5 meccsen 5 asszisztot osztott ki, az ő pontszerzésére bátran lehet fogadni. Jake Guentzel 3 gólt szerzett az utóbbi 5 találkozón, és ő is hozza a pont/meccs átlagot, Rakell pedig nagyon megindult felfelé, 6 pontot is szerzett az elmúlt 5 találkozón. A már lassan ikonikus Crosby-Malkin kettősből az orosz is jó szezont fut, 45 meccsen 44 pontnál jár.

A hiányzók tekintetében a Penguins védelméből nagyon hiányzik Kris Letang. Letang a liga egyik legjobb védője már évek óta, és azért ez érezhető is a Penguins védelmén.

Összességében két igencsak gólerős gárdáról van szó. Kapusposzton ugyanolyan szinten áll a két csapat, a védelem jelenleg az ördögöknél erősebb véleményem szerint, de egyik oldalon sem kimagasló. Az emberelőnyök és emberhátrányos védekezésben is szinte pontosan ugyanúgy áll a két csapat. Mindenképp egy gólgazdag találkozóra számíthatunk, ahol a támadó egységek fognak döntően dominálni, és mindig parázs meccset szokott hozni a Devils-Penguins találkozó. A Devils elmúlt 10 találkozóján nem volt olyan meccs, ahol megálltak volna 6 gól alatt. Az 5.5 gól feletti opciót elég nyugodt szívvel merem ajánlani, nagyon nem lőhetünk mellé.

New Jersey Devils - Pittsburgh Penguins: Összes gól - rendes játékidõ - Felett/alatt tipp