Nem számíthat sok jóra az Arizona a Vegastól hajnalban.

Hihetetlenül rossz formában várja a hajnali találkozót az Arizona Coyotes. A főcsoport 14. helyén vannak jelenleg, de csak idő kérdése, hogy mikor pottyannak át az utolsóra, elnézve a Blackhawks javuló formáját, és azért a Ducks is néha el tud csípni pár pontot. Az sem sokat segített a helyzetükön, hogy Ladd után Crouse is sérült listára került. Az elmúlt 10 találkozójából 9 meccsen kikapott az Arizona, és majdnem 4 gólt kapnak átlagban meccsenként, ami a legrosszabbak között van az egész ligát nézve. Kapusposzton Ingram teljesítménye nagyon gyenge, így Vejmelka várható kezdőnek, de ő is éppen csak eléri a 90%-os védési hatékonyságot. Az emberhátrányos védekezés sem megy a hazaiaknak, és a bulik elhozatalában is a liga egyik legrosszabb csapat. És pont az a Crouse esett ki tőlük, aki az elmúlt 5 meccsen a csapata legjobbja volt.

A Vegas a főcsoport 3. helyéről várja a találkozót, és bár az utóbbi 5 meccsből 3 alkalommal kikapott, azért a Dallastól és az Edmontontól ki lehet kapni, és azt se felejtsük el, hogy rengeteg hiányzójuk van. Főleg Theodore hiányzik a védelemből nagyon, valamint Carrier a bal oldalról, de azért van kihez nyúlni a Vegasnál. Karlsson, Smith, Stone és Marchessault is remek formában vannak, Kessel meg itt van, de ő lassan szerintem kiöregedik már az NHL-ből. Jack Eichel viszont itt is nagyon jól játszik, szinte mindegy melyik csapatban szerepel. 34 meccsen 34 pontnál jár, és brutális +13-as +/- mutatója van. Kapuban Thompson várható kezdőnek 91% feletti védési mutatóval.

Nagyon nem kell ragozni szerintem ezt a találkozót. A hazaiaknál nincs kimagasló egyéni teljesítmény, aki meg volt, az is lesérült. Nagyon gyenge ez az Arizona, és bármit nézünk, kapusteljesítményt, emberelőnyöket, emberhátrányokat, bulikat, minden, de minden téren jobb csapat a Vegas jelenleg, nem is kicsit. De mivel a lónak is 4 lába van, semmiképp ne tegyük fel a házat a vendégekre. De az 1.81-es rendes játékidős szorzót kár volna kihagyni véleményem szerint. Legutóbb a Washingtont is meg tudta verni a Vegas viszonylag simán, így egy Coyotes nem okozhat gondolt Eicheléknek.

Arizona Coyotes - Vegas Golden Knights: Rendes játékidő - Mérkőzés tipp