Nézegettem a mai meccseket, és folyamatosan azt mondogattam magamban, bakker, hát csak lesz egy meccs, amire lehet majd fogadni. Én majom, az Egyiptom-Dánia találkozóban kerestem az értéket, de sehogy sem találtam. Viszont addig elemezgettem azt a találkozót, hogy eljutottam egészen a Horvátország-Bahrein találkozóig.

Az egésznek a lényeg röviden, hogy bár látszólag Egyiptom és Dánia a két továbbjutó, ez közel sincs így. Dánia még nem jutott tovább, igaz, a kiesésükhöz nekik este ki kell kapni. Egyiptom azért képes megverni Dániát, és ha ténylegesen megverné, akkor a horvátoknak még lenne esélyük.

Na most, ahogy én tudom, ha a dán-horvát csapat között pontazonosság alakul ki, először a H2H dönt, ami nem dönt, mert ők ikszeltek. A következő kritérium a több lőtt gól lenne, amiben a dánok azért jobban állnak, 144 dán gól, és 128 horvát gól van jelenleg, ami beszámít. Dánia úgy 28-30 gólt biztos lő Egyiptomnak, hát nem nehéz kiszámolni, hogy ezek után mennyit kéne a horvátoknak.

Viszont ami bezavar, hogy van egy interjú Glavassal, amiből meg egyértelműen az jön le, hogy ők a gólkülönbséggel foglalkoznak, és úgy kalkulálnak, hogy 20-22 góllal kell győzni minimum Bahrein ellen.

Hát most vagy Glavasnak hiszek, vagy a wikipediának, igazából a jó hír, hogy a tipp szempontjából mindegy. A dalmátoknak így is-úgy is ontani kell a gólokat. Ha a 22+ gól különbséget célozzák be, akár 100-ból 1-2 alkalommal meg is oldható. Ehhez viszont ontani kell a gólokat, támadásban nem a Duvnjak-féle tili-tolit játszani, hanem gyorsítani a tempón, és Bahreint is arra ösztönözni, hogy bátran játsszon, és persze hibázzon.

Ha Glavasék hisznek benne, akkor miért ne higgyek én is. Egyébként abban az interjúben kitér az Egyiptom elleni nagy zakóra, amit péntek 13-ra fog (...), meg arra, hogy ha Cindric lövése a dánok elleni meccsen egálnél picit pontosabb az utolsó másodpercekben...

De arra is kitér, hogy az Olimpiai kvalit illetően akár a 9. helynek is lehet szerepe, mert a gallok a házigazda jogán résztvevők Párizsban, Egyiptom pedig vélhetően nagyon jó eséllyel a kontinensbajnok jogán vívja ki az olimpiai szereplést, ráadásul az Afrika bajnokság jövő januárban Kairóan lesz, szóval az nagyon Egyiptom sikernek tűnik. Így Glavas szavai alapján nagyon nem mindegy itt most a 9 hely sem. És bizony a horvátok lehetnek a vb-n a 9. helyezettek, ha ma nyernek. Szerintem egyébként tényleg meg fogják próbálni a lehetetlent, és ha tényleg hisznek a csodában, szerintem 31 gólt képesek szórni Bahrein ellen, amely válogatottnak tényleg nincs már komolyabb célja.

Horvátország - Bahrein: Horvátország által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp