Kedvezőek a feltételek a hazai pályán szereplő Chicago Bulls számára. A Bikák sokat pihenhettek, hiszen ez lesz kilenc nap alatt a harmadik mérkőzésük úgy, hogy legutoljára négy nappal ezelőtt léptek pályára. Két győzelemmel hangolódhattak, ebből a Golden State Warriors elleni az, amire sokan felfigyeltek.

DeMar DeRozan nélkül is 130 pontot dobtak a címvédőnek, LaVine és Vucevic kiválóan játszottak. A Bulls szezonja borzasztóan hektikus, jóval több van bennük a jelenleginél, de már felmerült az is, hogy a mostani csapatot robbantani kéne, mert nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan ők azt elképzelték. Jelenleg a tizedik helyen állnak a konferenciájukban, ami eléggé gyenge.

Alapjáraton nem is foglalkoznánk ezzel a találkozóval, de látva az Atlanta Hawks sűrű programját, muszáj rá kitérnünk. Míg a Bulls csak a harmadik meccsére készül kilenc nap alatt, addig a Hawks a hatodikra! Volt ebben két back-to-back meccs, általában kétnaponta játszottak, ráadásul hat nehéz ellenféllel.

Ehhez képest egészen jól teljesítettek, hiszen 4-1-es mérlegük van eddig. Az viszont már legutóbb a Charlotte Hornets ellen is látszott, hogy a meccs végére elfogytak. Folyamatosan vezettek, lendület megvolt, majd a Hornets az utolsó negyedben fordított, fizikálisan jobban bírták a találkozót, ami nem csoda.

Hasonló lehet a helyzet a Chicago ellen is, ugyanis az Atlanta kilenc nap alatt járt Texasban, Kanadában és még ugye hazai pályán is, majd most elutaznak Chicagóba, egy óriási túra és iszonyatos terhelés alatt van a keret, miközben két játékosuk sérüléssel bajlódik (Okongwu és Bogdanovic).

Ha a meccs végéig tudja tartani a Hawks tempóját a Bulls, akkor a végén olyan clutch játékosokkal, mint DeRozan vagy LaVine, megnyerhetik a találkozót. A palánk alatt Vucevic sok fejtörést okozhat az Atlantának, míg Trae Young kap egy kiváló és kellemetlen védőt a nyakába (Caruso).

Chicago Bulls - Atlanta Hawks: Hosszabbítással - Mérkőzés tipp