Egy országos egyes mérkőzésre fogadnánk, de kerülnénk a sablont, ugyanis mi egy meglepetésben bízunk. A San Antonio Spurs jól kezdte az idei szezont, majd elfogyott a fiatalos lendület és pont ott állnak, ahová várták őket. Ettől függetlenül azonban ez egy lelkes és fiatal keret, akik nem úgy tankolnak, mint mondjuk teszi azt a Houston Rockets.

A Spurs még idegenben is képes szoros meccsekre, tényleg csak akkor kapnak ki jelentős különbséggel (10 pontnál többel), ha back-to-back idegenbeli találkozójuk van, esetleg a hazai pályán szereplő gárda az adott konferencia élcsapatai között van. Jelen helyzetben egyik lehetőség sem áll fent, mivel a Portland nem élcsapat, ráadásul kissé fáradtak is.

A Portland Trail Blazers konkrétan egyetlen hellyel előzi meg a San Antoniót, viszont van köztük hét győzelem differencia, illetve a Blazers a play-in helyekért küzd. Ez azonban nem jelent semmit, hiszen a hazaiak programja kissé sűrű manapság. Míg a Portland kilenc nap alatt már a hatodik meccsére készül, addig a Spurs csak a negyedikre.

Volt idejük pihenni, míg a Blazers zsinórban három vereségnél jár. Fizikális meccset játszottak a Philadelphia ellen, de a Lakers és a Nuggets sem könnyítette meg a dolgukat. A csapat legjobbja, Damian Lillard ezen a túrán folyamatosan a határon mozgott, többször játszott 39 percet, szinte alig tudott pihenni.

A Blazers egyik gyengepontja, hogy a padról nem érkezik támogatás dobott pontokat tekintve, így, ha a kezdők elfogynak - amire most van esély -, akkor sebezhetőek. A Spurs a liga legrosszabbul védekező csapata, viszont 8-10 játékosuk bármikor képes egy 10-15 pontos meccsre. A pad mélysége adott, ha most kipihenten ezt kihasználják, akkor szorosabb meccsre kényszeríthetik a hazaiakat.

Portland Trail Blazers - San Antonio Spurs: Hendikep - Hosszabbítással - Hendikep tipp