A múlt heti, Szaúd-Arábiában rendezett gálamérkőzés miatt mára halasztották eme Francia Kupa mérkőzést, ami a legjobb 16 közé jutásról dönt. Az amatőr Pays de Cassel fogadja odahaza a párizsi alakulatot, akik hetek óta erre a mérkőzésre készülnek. Akárhogy nézegettem a vendégek keretét, nehezen tudok elképzelni olyan kezdőt, ahol ne legyen majd posztonként legalább két világklasszis, de a hírek szerint utazik Mbappé, Neymar, Sergio Ramos és Hakimi is.

A hazai együttes a hatodosztályban szerepel, egészen pontosan a Hauts de France Régional 1A osztályának a tagja. Tizenkét együttes alkotja ezt a csoportot, az előző szezonban a hatodik helyen végeztek, a mostaniról nem nagyon találtam semmi infot.

A hazaiakra életük fellépése vár, ennek részeként már több napja önkéntesekkel készülnek a mérkőzésre, napok óta ez a találkozó a téma. Nem csoda, a világ egyik legjobb csapata látogat hozzájuk, és ugyan erősen tartalékos lesz a két évvel ezelőtti kupagyőztes együttes, még így is világsztárok hada lép pályára.

A hazai együttes két mérkőzése is tizenegyesekkel dőlt el, egyet pedig a rendes játékidőben nyertek meg. Az előző két körben egyaránt 1-1 lett a rendes játékidő, ráadásul az előzőben már durván underdogok voltak, mégis sikerült kiharcolják a büntetőpárbajt. A mai mérkőzésen tizenegyes max akkor lesz, ha valamelyik párizsit a rendes játékidőben elvégez egyet.

Nagyon durván a vendégek felé billen a mérleg, ráadásul ezen a találkozón főleg azok kapnak majd szerepet, akik eddig kevesebbet játszottak. De utazik Renato Sanches, Soler, Ekitike, Vitinha és Fabian Ruiz is, így a fiatalok mellett lesznek rutinosabbak is. Felforgatott kezdőre számítok az élvonalbeli együttestől, az egyetlen kérdés majd az lesz, hogy mennyire veszik komolyan a találkozót. Remélem már az elejétől kezdve menni fognak előre, és nem okoz gondot nekik a 3 gól megszerzése félidőig. Kiütéses vendéggyőzelmet várok.

Pays de Cassel - Paris SG: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp