A Bundesliga hétközi fordulójában a kiesés szélén táncoló Hertha a sorozatban 5 győzelmet arató Wolfsburgot fogadja.

A berliniek oldalán nincs sok ok örömre. Az elmúlt fordulókban a Bochum és Stuttgart ellen is igazi 6 pontos kiesési rangadókat vesztettek el, amivel meg is érkeztek a bentmaradást jelentő vonal alá.

A mai napon jó hír lehet nekik, hogy otthon azért elég masszívak, 14 pontjukból 10-t hazai pályán gyűjtöttek és az utolsó 5 meccs alatt is csak a Bayerntől kaptak ki 2-3-ra.

A Hertha számára a legnagyobb probléma az, hogy a jelenlegi Wolfsburg az ellenfél. Nem csak arról van szó, hogy 5 meccset nyertek sorozatban a Farkasok, hanem ezt egy elképesztő sorozattal hozták: 4-0, 3-0, 2-0, 2-1 és utoljára 6-0. Ezzel nagyon közel kerültek a BL helyekhez is, 4 pont a lemaradás és Niko Kovačnak ez hatalmas lehetőség, miután a menesztéséről is szó volt nemrég.

Hiányzók vannak mindkét fél részéről, a Herthánál Jovetić, Ejuke, Nsona és az újonnan igazolt Niederlechner nem léphet pályára - Lukebakio viszont visszatért eltiltásból, így talán meglesznek a támadóharmadban.

Wolfsburgnál a csatársorban Wimmer fejsérüléssel jött le a freiburgi 6-0 után és valószínűleg nem lép pályára, a középpályáról a Nmecha testvérek hiányoznak, illetve bal szélen Paulo Otavio eltiltott. Hiába a kissé felforgatott kezdő, ott lesz viszont a csatársorban Wind és Kaminski, Wimmert Waldschmidt válthatja - ilyen játékosokkal nem hiszem, hogy nagy gond lenne.

A Wolfsburg hiányzói és a Hertha erős hazai szereplése miatt el tudok képzelni egy döntetlent, azt viszont biztosan nem, hogy ez a vérszegény Hertha megverjen egy élcsapatot. Emiatt az 1.42 nálam teljesen ingyenodds az X2-re.

Hertha BSC - VfL Wolfsburg: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp