Óriási és lehet egyszeri lehetőség előtt áll Ben Shelton és Tommy Paul. Az amerikaiak boldogok lehetnek hiszen hosszú ínséges idő után garantáltan lesz elődöntősük. Érdekesség,hogy korábban soha nem mérkőztek még meg egymás ellen. Bár azért van köztük 5 év így nem korosztály társak.

Ben felfogása szerint eddig vagányul és tét nélkül játszott. A tornát megelőzően nem utalt rá,hogy két kört is tud menni hiszen Challenger tornákat nyert ugyan,de ATP tornán nem is próbálkozott. Tudom sokszor írom a torna alatt,hogy egyesek milyen sorsolás útján jutottak el,de sajnos ez egy ilyen torna. Tényleg nevetségesnek tartom,hogy egy Grand Slam tornán a világranglista 67. J.J.Wolf a legmagasabban rangsorolt ellenfele és itt van a legjobb nyolc között. A legjobb tizenhat között a honfitársával vívott csatában egyébként jól játszottak mind a ketten ezért a közönség nem panaszkodhatott. Már két öt szettest játszott ezért szerintem már fáradt is Shelton,mert bármennyire fiatal is nincs ilyen terheléshez szokva fizikálisan és mentálisan egyaránt. A tenyeresei hatalmasak és bátran játszik,de lábmunkában van hova fejlődnie.

Furcsa és előzetesen Paul se gondolta volna,hogy így alakul de ő a tapasztalt játékos e párharcban. Tommy imádja a Grand Slam tornák hangulatát hiszen ilyenkor mintha teljesen más ember lenne. Wimbledonban is csodás menetelést produkált és a US Open is. Neki azért jutottak komolyabb falatok a tornán hiszen a második körben nagy csatában legyőzte Davidovich Fokinát. Ezen a találkozón fantasztikusan adogatott. A legjobb 16 között is nagy fegyvertény volt az adogatásai amelyek sok olcsó pontot hoztak számára. Fejben fókuszált és látszott rajta,hogy elhiszi,hogy megnyeri ezt a meccset pedig az ellenfél egy sokkal rutinosabb játékos volt Bautista Agut személyében. Ha a spanyol visszakapaszkodott akkor is volt válasza,nem blokkolt le. Jól játszott teljesen megérdemelt siker volt.

A tapasztalat mind a játékban,mind a Grand Slam tornákon egyértelműen Tommy mellett szól. Mentálisan szerintem nem fog tudni mit kezdeni bizonyos szituációkkal Shelton,de nem is elvárható tőle még. A tét nagysága biztos,hogy átfut Ben fején és ha nem is okoz gátat azonban játékban szerintem kevés lesz.

Shelton, Ben - Paul, Tommy: Játék hendikeppel - Hendikep tipp