Elsőre ez egy olyan meccsnek tűnhet, amire nem kéne karaktert áldozni, viszont érdemes kibontani a két csapat hátterét. A Charlotte back-to-back lesz egy idegenbeli túra utolsó állomásán. Ha őszinték akarunk lenni, akkor egészen jól teljesítettek, hiszen két meccset nyertek, mindössze egyet veszítettek, miközben a Boston - Atlanta - Utah trióval játszottak.

Utoljára a Phoenix lesz az ellenfél, de ne szaladjunk ennyire előre. Alapjáraton a back-to-back egy hátráltató tényező, de vannak csapatok, amelyeknek ez kifejezetten fekszik. Ilyen a Charlotte, amely idén a Keleti főcsoport egyik leggyengébb csapata (13-35-ös mérleg), mérkőzést is alig nyernek. Nem így a back-to-back alkalmából, ahol 5-3-as a mérlegük.

Ez két ok miatt lehet: általában a back-to-back első meccsét elengedik, alig játszanak a játékosok 20-25 percet fejenként, gyakorlatilag bemelegítenek a másnapi mérkőzésre. A három vereségük is olyan ellenfelekkel szemben történt, mint a Golden State (címvédő), Boston (tavalyi döntős) és a Milwaukee (két évvel ezelőtti bajnok). Ezek a riválisok sem tudták nagyon megverni őket.

Van tehát egy csapat, amely most a back-to-back első meccsén a Utah Jazz otthonában játszott egy jót, dobálgattak kicsit, de senki sem szakadt meg, kényelmes 18 pontos zakót kaptak. A meccs már félidőre eldőlt. Miközben a másik oldalon egy olyan ellenfél lesz, ahol szinte már a komplett kezdő sérült.

A Phoenix Suns keretén átok ül, ugyanis a kezdőből Ayton, Booker és Payne kiesett, Chris Paul folyamatosan sérüléssel bajlódik, de azért pályára lép. Gyakorlatilag Paul és Bridges tartja életben a csapatot, most is három olyan meccset nyertek, ami abszolút erőn felül volt. Itt általában nagy küzdelem kell a sikerhez, ami sokat kivesz a játékosokból. Amikor mindössze két opció van egy edző kezében, akikkel meccset tud nyerni - és egyikük sem klasszikus shooter -, akkor ott baj van.

Ebből próbálunk profitálni, Suns megmaradt kerete biztosan fáradt, míg a Charlotte felkészült a back-to-back második meccsére, szorosabb találkozóra kényszeríthetik a hazaiakat, de akár még a győzelem sem lenne meglepetés!

Phoenix Suns - Charlotte Hornets: Hendikep - Hosszabbítással - Hendikep tipp