Szó szerint berúgta az ajtót a német Bundesliga a 2023-as nyitófordulót illetően. Ilyen sok gólt, mint amennyi a hétvégi fordulóban esett ritkán látni. A magyar "szakértők" egyértelműen a szokásosnál hosszabb téli szünetre hegyezték ki ennek az okát. Én lelkes amatőrkén -hol mernék én szembe menni a szakmával -, sokkal inkább egyes csapatok, egyes játékosok indiszponáltságával magyaráznám a szokatlan gólcunamit. Ennek apropóján választottam a 17. fordulóból a TSG Hoffenheim - VfB Stuttgart találkozót. A hazai csapat miatt érdekelt voltam egy tippemmel az előző fordulóban is, ezért természetesen élőben követtem a berlini Union elleni fellépésüket. Az ott látottak alapján úgy gondolom hogy okulnak az akkori hibáikból és legalább egy duplázásra képesek lesznek egyik kedvenc ellenfelük ellen.

Egy tulajdonképpen megnyert találkozót sikerült elbuknia André Breitenreiter legényeinek Berlinben. Az első félidőben egy kihagyott büntető hazai oldalról, majd egy félidő végi vezető gól vendégoldalról. Ennél ideálisabb koreográfiát nehezen lehet elképzelni vendégcsapatként az első 45 percre. Ami ezután jött, a nagy semmi, az nem tudom hogy kinek a számlájára írható, de hogy egy-két emberkét felkérdeztek miatta, abban biztos vagyok. A szögletrúgások után kapott gólok már önmagukban is nehezen magyarázhatóak, de az utolsó percekre történő hoffenheimi feltámadás legalább ennyire rejtély számomra. Akkor kezdtek el focizni, mikor már javában égett a ház. Lehet Breitenreiter taktikázta el a dolgokat, lehet a csapat fogta vissza magát a vezetés tudatában, de egyet azért láthattunk, több van ebben a Hoffenheimben, mint amennyit a tabella mutat. Ezt ma érvényre is kell juttatniuk, mert ez a VfB elleni találkozójuk tetszik nem tetszik, egy 6 pontos kiesési rangadóvá nőtte ki magát.

A Svábok sem brillíroztak a nyitómeccsükön, mert csak 1 pontot sikerült begyűjteniük hazai pályán a nem túl acélos 1.FSV Mainz 05 ellen. Azon a meccsen igazából nem is nagyon érdemelt volna az 1 pontnál többet egyik fél sem. Ezen a meccsen mutatkozott be először a vendégek kispadján a december elején kinevezett Bruno Labbadia. Érkeztével elmondhatjuk, hogy a Stuttgart a kispadra igazolta a legnagyobb nevet a bajnoki szünetben. A látottak alapján lesz munkája bőven az egykori spílernek, hogy egyeneságon benntarthassa csapatát.

Mint fentebb említettem a Hoffenheim igazi mumusa a Stuttgartnak, mert egészen messze kell visszamennünk az almanachban, hogy stuttgarti győzelemmel találkozzunk a sinsheimi PreZero Arenában. Ezt és a játékoskeretek közötti minőségbeli különbséget ki kell használniuk a hazaiaknak.

TSG Hoffenheim - VfB Stuttgart: TSG Hoffenheim által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp