Folytatódnak az Australian Open küzdelmei a negyeddöntőkkel, kiemelés alapján ez a meccs tűnik a legizgalmasabbnak, de szerintem Djoko rövidre zárja a lényegi kérdéseket.

Novak Djokoviccsal kapcsolatban mindig kérdéses, hogy a sérülése tényleg valós, vagy csak színészkedik egy sort, most szerintem nem annyira vészes a helyzet, legalábbis, ahogy lemosta legutóbb de Minaurt a pályáról az nem arra utalt, hogy a lába hamarosan felmondja a szolgálatot. Ha pedig nem sérült, akkor Rublev nem igazán lehet ellenfél Djokovicnak, és harcban lesz továbbra is, hogy a tizedik (!) Australian Openét behúzza. Látszik, hogy próbálja rövidíteni a meccseit, nem szívesen bonyolódna bele egy ötszettesbe, elég agresszíven játszik az utóbbi időkhöz képest. Óriásit javult az adogatása, azért az nagyon kemény, hogy 35 évesen, mindent megnyerve, még mindig fejlődik.

Rublevnek eddig a negyeddöntő volt a legjobb eredménye Grand Slam tornákon, és attól tartok, hogy ez így is marad a holnapi meccs után is. Az orosz kb a halál torkából jött vissza Rune ellen, és óriási malaccal nyerte meg a döntő szettes mérkőzését. ahol Rune rengeteget segített a ki nem kényszerített hibáival. Stabil alapvonali játékos, csak olyan egysíkú, mintha nem lenne B terve, ha ez befuccsol, akkor neki kampó van, van egy szint, ami fölé nem nagyon tud lépni, nem tudja megugrani a saját árnyékát, ezért az áttörés még várat magára.

Kemény borításon eddig sok babér nem termett Rublevnek Djoko ellen, nem hinném, hogy pont egy GS negyeddöntőben szerzi meg az első győzelmét. Sima meccsre számítok, maximum egy orosz játszmával, de szerintem lesz egy dara szett is, így minimum 6 játékot közzé kéne tennie.

Rublev, Andrey - Djokovic, Novak: Játék hendikeppel - Hendikep tipp