Nem gondoltam, hogy szerencsénk lehet, de ebből a portugál-magyar-izlandi háromszögből jól jöttünk ki, és a top8-ban zárunk a vb-n. Az Izland elleni feltámadás maga volt a csoda, aztán katarzisból ennyi elég is. A kötelezőket szépen hoztuk, manapság már az sem feltétlenül könnyű, és a svédek a fair play szellemében otthon csak megcsapták a luzitánokat, kikaparva nekünk a gesztenyét. (gondoltam én, hogy nem annyira rossz nekik sem, ha még mi ott vagyunk, mert eleve ellenünk ment nekik, másrészt ki tudja, akár egy nagyágyút ki kitakaríthatunk, megkönnyítve a dolgukat)

Megnézve itt a Dánia elleni találkozókat, azért olyan bika overek nem szoktak lejönni. eleve ez a dán csapat bár ilyen félig-meddig skandináv, azért jócskán csereberélnek védekezés és támadás között, Mensah pl. jobbára csak védekezik. Nyílván amikor van sansz gyors gólra, mennek becsülettel előre Mensah-val is, de sokszor láttam azt, hogy mehettek volna, de Mensah inkább visszavette a tempót, megvárta Hansent, és nem erőltették az uptempót.

Az nekünk sem sajátunk. Eleve tele vagyunk nagy medvéddek, hamar fogy a szufla, láttuk pl. a svédek elleni meccset, nem nekünk való. Nekünk akkor van esélyünk nyerni, ha underes meccs lesz. Miklerben és Székelyben van tartalék, a falunk alacsonyabb ne lett. Szerintem nagy energiát szabadíthatott fel a srácokban, hogy sikerült a top8, de azt nem hiszem, hogy most belemegyünk egy vad adok-kapokba.

Eleve azért két hét sem telt el, és a 7. meccs jön. Az kegyetlen terhelés. Bodón látom néha, hogy nem nagyon akarózik neki felugrani. Lékai Mátéban már nincs meg az a plusz, sem erőben, sem dinamikában, keresi ő a réseket, csak azok a tizedmásodpercek már nem az ő oldalán vannak. Pedrót egy rossz lövés le tudja húzni, onnan az a szél halott.

Márpedig ha olyan kapus, aki felé lehet respekt, az Landin meg Möller. Két elképeszető kapus, remek reflexekel, két óriás, mindent képesek takarni, szóval nem lesz egyszerű dolgunk. Szita sajnos hatékonyságot illetően kuka.

Azért a 60+ gólhoz olyasmi nem nagyon fér bele, ami nálunk elő-előfordult, hogy percekig nem dobunk gólt. Márpedig ez sanszos, mert biztos lesz időszak, amikor becsúsznak technikai hibák, közen Landin vagy Möller is véd zsinórban 2-3 lövést, máris ott van 6-8perc, amikor nem találtunk be.

Dániának sem célja, hogy rommá verjen, Egyiptomot is tömhette volna, mint falusi mama libát, mégis a felépített előnyt tartotta kontroll alatt, és bár mehetett volna masszívan akár 40-ig a kezdeti lendületével, amikor megvolt az 5-6 gól 'fór', lassított, visszább vett. Utolsó 15 H2H meccsből egy ment 60 gól fölé, szóval egészen kiválónak tartom ezt az undert. Azért Hansen vagy Mensah sem épp mai gyerek, azért nem egész két hét alatt ők is fáradtak, nekik utazni is kellett, simán lehet nekik is rosszabb időszakuk, mert mondom, azért Mikler és Székely sem rossz játékos.

Dánia - Magyarország: Gólok száma - Felett/alatt tipp