Mindössze 178 pontra vagyunk a történelemtől, ugyanis LeBron Jamesnek ennyi hiányzik az első helyhez. Alig egy hete, hogy átlépte a 38 ezer pontos álomhatárt, már csak néhány meccsre van attól, hogy megdöntse Kareem Abdul-Jabbar rekordját, aki 38387 pontot szerzett pályafutása során. Egyértelműen látszik, hogy Jamest már semmi más nem érdekli jelenleg, csak az, hogy minél előbb bekerüljön a rekordok könyvébe.

Az számára irreleváns, hogy a csapata nyer-e vagy sem, lényeg, hogy őt kiszolgálják a többiek és hozza a 30-35 pontos meccseket. Ha megfigyeljük, akkor őrült tempót diktált, hiszen 14 nap alatt ez lesz a 8. mérkőzése, ezeken pedig kereken 35 pontot átlagolt, mindezt 38 évesen! Brutális teljesítménnyel, igaz, hogy a csapata legutóbb majd 20 ponttal kapott ki az ősi rivális Clipperstől, de LeBron itt is 46 pontot szórt.

Voltak jobb periódusai idén a Lakersnek, de a rájátszás nem realitás a csapat kapcsán, hiszen olyan hullámvölgyek vannak - épp James miatt -, amit valószínűleg nem is akarnak kompenzálni a csapatnál. LeBron bajnoki címet szerzett velük, rekordot írhat - ezt is Lakers mezben, ráadásul épp az egykori Laker rekordját döntheti meg -, szóval miért szólnának bele, főleg úgy, hogy lehetőség van rá, hogy nyáron távozik önszántából (Brooklynt rebesgetik).

A másik oldalon az a Spurs, akivel foglalkoztam pár napja a Portland meccs kapcsán, de ott végül nem tudtak 10 pontos határon belül maradni. Most ellenük a Lakers lesz back-to-back, ráadásul bőven van miért bosszút állnia Popovich csapatának: idén háromszor győzött ellenük a Lakers. Először idegenben megsemmisítő 31 pontos vereség (LeBron nélkül), majd back-to-back két zakó hazai pályán. Popovich nem szokta elfelejteni az ilyen dolgokat, most épp az egykori nagy riválist győzhetné le, ezzel távolabb lökve őket a play-in helyektől. Összességében nem is a vendég sikert támogatjuk, hanem azt, hogy nem verik rommá a San Antoniót, ami realitás lehet egy fáradt Los Angeles kapcsán.

Los Angeles Lakers - San Antonio Spurs: Hendikep - Hosszabbítással - Hendikep tipp