A jó Isten verje meg ezt a magyar női kézilabda ligát, hogy egy-egy tippel mindig becsalogat engem a zavarosba, azután kapok egy józanító pofont, hogy hagyni kellet volna a francba az egészet. Nincs ez másként ma sem, de jött velem szembe ez a Kelet-magyarországi derbiként felvezetett DVSC Schaeffler – EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE összecsapás és nem tudtam ellenállni a kísértésnek. Az idén már kétszer szavaztam bizalmat a mostani vendégeknek, kétszer hagytak cserben, ezért most fordítunk a koreográfián. Egy olyan tippet választottam erre a találkozóra, melyhez valamilyen szinten a békéscsabai leányokra is szükség van, de döntően a hazaiakon múlik a tipp sikeressége. Ez pedig nem más, mint a félidei over 26.5 gól.

Kifejezetten jó, a játékoskeretének megfelelő szezont fut Szilágyi Zoltán csapata a Debrecen. A bajnokságban jelenleg a 3. helyen tanyáznak és a nemzetközi porondon, az EHF Európa Liga C-csoportjában is továbbjutásra állnak. Az igaz, hogy legutóbb a norvég Sola otthonában 30:25-ös vereséget szenvedtek, de ez szerintem nem fogja befolyásolni a mostani teljesítményüket. A Békéscsaba egy teljesen más kávéház, melyet már csak a párharc múltja és presztízse miatt is illik kipattogtatni. A nemzetközi kupasorozat közötti bajnokikon, a Ferencváros és a Győr ellen is bizonyították a piros-fehérek, hogy komoly potenciál van bennük. Most a kötelezőnél is kötelezőbb győzelem vár rájuk, s mivel a következő ellenfelük a nem túl acélos Kisvárda lesz vasárnap, ezért különösebben tartalékolnia sem kell a Lokinak. Főleg nem az első félidőben. Ezek alapján úgy gondolom, hogy a Civis város képviselői félidőre 18-20 lőtt gól körül fognak járni.

A maradék 7-9 gólt jobb híján a csabai leányoknak kell összehozniuk. Nos, legyen bármennyire is indultak még kategória a lila-fehér alakulat, ennyit még a Fradi és a Győr vendégeként is sikerült összehozniuk. A tavaly év végi jó periódusát nem sikerült átmentenie az idei esztendőre Papp Bálint csapatának, mert két olyan kellemetlen pofonnal nyitották 2023-at, melyre igazából Ők sem számítottak. Kisvárdán 40 percig jól tartották magukat, de a végére teljesen elfogytak(28:20), mint ahogyan elfogytak hazai környezetben, közvetlen riválisuk az Érd ellen is(25:26) a félidei három gólos vezetésük után. Én mind a két vereségüket Laninstanin Marija formahanyatlására vezetném vissza. Az addig közel 10 gólokat dobáló szerb átlövő mind a két említett találkozón 4 gólon maradt, és az eltérés az látszik is hogy hiányzik a csapata össz teljesítményéből. Most hogy sok a szex, vagy kevés a steksz kívülállóként nehéz eldönteni, de Mariját vissza kell hozniuk a tavalyi szintjére, különben csont nélkül kizúgnak a másodosztályba. Ezt a Debrecen elleni találkozójukat felhasználhatják a vendégek akár egy felhozó meccsnek is, mert nekik veszítenivalójuk ezen a találkozón nincs.

Telt ház közeli lelátó és irgalmatlanul jó hangulat várja majd a feleket a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban. Ilyen körítés mellett illik kiszolgálni maradéktalanul a szurkolókat.

DVSC Schaeffler (n) - Békéscsabai ENK SE (n): Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp