A szaúdi Szuperkupát, hasonlóan a Szaúd Arábiában rendezendő spanyol Szurperkupához négy csapat részvételével rendezik meg idén. A második elődöntőben a 2021/22-es kiírás 2. és 3. helyezett csapati találkoznak, az Al Ittihad az Al Nassr együttesével csap össze.

Ha Al Nassr, egyből beugrik Ronaldo, aki nem picit pezsdítette fel a szaúdi fociéletet, hisz ha már nem is képes úgy teljesíteni, mint fénykorában, azért a marketing értéke neki és Messinek picit magasabban van, mint mondjuk Haalandnak vagy Mbappénak.

Nyílván az Al Nassrnél a pénz nem számít alapon 'játszanak' a vezetők, de azt nem szabad elfelejteni, hogy az Al Ittihad azért nem nagyon szokott kikapni az Al Nassrtől.

Nem vagyok álszent, én is, mint nagyjából mindenki csak CR átigazolása után lett hirtelen 'szaúdi foci szakértő'. Nézegetve itt a két csapat H2H meccseit, azért ezek az Al Ittihad-Al Nassr meccsek igencsak kemények, utolsó 4 meccsen egyaránt volt piros lap, rengeteg a sárga, tényleg mintha a Valencia-Getafe párharc találkozóit nézegetném vissza. Büntetők is vannak becsülettel arrafelé is, emlékezhetünk a PSG elleni bohóckodásra, ott is volt piros lap, voltak büntetők, ebből én arra következtetek, hogy a sporik szeretik belevinni a fűszert.

CR csak CR marad, nem hiszem, hogy a szaúdiaknál majd hirtelen anyait-apait beletesz védekezésbe, viszont ebben a ligában talán a képességei hamarabb kamatoznak majd, mint pl. a világ legjobb védői között a PL-ben.

Egész biztos, hogy az ellenfeleket is feldobja, ha CR és csapata ellen kell játszani. Talán ezek azok a meccsek, ahol a Bruno Henrique-, Hegazi-féle légiósok is felszívják magukat, és komolyabban veszik a találkozót.

Ha megnézzük a korábbi meccseiket, nem feltétlenül jó tipp! Ugyanakkor tény, hogy amikor azokat a meccseket játszották, CR még nem volt Al Nassr játékos. Sokkal nagyobb hype, sokkal nagyobb figyelem van a szaúdi focin, az Al Nassr csapatán. Egyébként ebben a párharcban az Al Ittihad bőven domináns, utolsó 7 H2H meccsükből egyet sem nyert az Al Nassr.

Első ötletem pont az volt, hogy veretem CR-éket, de tartok tőle, hogy ha már itt van Ronaldo, be kell juttatni a fináléba valahogy. Viszont alap, hogy gólt lehet rúgatni egy csapattal mondjuk befújva egy-két kanyi büntetőt, de gólt azért nehéz elvenni, ha az szabályos. Az Al Ittihad előző két találkozóján elég jól pörgött, jöttek az első félidős gólok, ha a lendület marad, jöhet egy itt is.

Végszó az, hogy az eddigi meccsek statjai alapján nem egy jó tipp, mert jól védekező, kevés gólt kapó csapatok. Viszont nem lehet elégszer írni, mondani, hogy azokon a meccseken még nem volt a klub játékosa CR. Márpedig ahogy Messi, ahogy CR, támadásban áldás, védekezésben átok. Épp ezért mondom én, hogy 5.60-on bizony ez játszható opció. Ez nem az a tipp, ami 10/10-es erősség, ez olyan tipp, melyből mondjuk ha minden 5. jön be, már nyerőben vagy.

CR amúgy jól érzi magát, csapatkapitány lett úgy, hogy szerintem a csapatársak felét nem ismeri névről :D Legenda, szó se róla. Egyébként Riyadhban a google szerint 11-17 fok van, miközben keresgetve híreket, látva az edzésről készült képeket, igencsak beöltözve edzettek CR-ék, nulla Celsius fok környékéről írtak, és azt is, hogy akár hó is lehet. Azért annak lenne hangulata...

Mondjuk nekem így elsőre fura, de igazából CR sem volt még pár hete, most meg van. Ezeknél a szaúdiaknál annyi a pénz, hogy még azt sem zárom ki, hogy pár év múlva frankón téli olimpiát rendeznek...

Al Ittihad (KSA) - Al Nassr (KSA): Mindkét csapat gólt szerez - 1. félidő - Igen/Nem tipp