A magyar kézilabda válogatott szerdán megsemmisítő vereséget szenvedett el Dánia ellen. Annyi esélye volt, mint egy kaliforniai kert végén lévő vékony deszkából ácsolt pottyantósnak a tornádóban. Gidselék kedvükre szórakoztak velünk, nekem az a bizonyos meme jutott eszembe, amikor a kanapén a fehér bőrű szőke kislány mögött vannak a fekete bőrű srácok, akik várják a 'bevetést'. ...

Azon a meccsen mi voltunk szőke lány, és bizony megkaptuk a magunkét. Egyébként az undert még most is jó tippnek tartom, a fene sem gondolta, hogy a dánok így szétszednek minket. Mi lett volna, ha még komolyan is veszik?

Nálunk Siposék átestek a ló túloldalára, túlzottan puhák voltak, sehol egy komolyabb pofon, pedig akkor Gidselék sem vágtak volna be mindent a tengelyből, azért érezték volna, hogy ha oda bemennek a két hármas közé, jön egy könyökös, öklös, stb. De nem jött semmi, még egy megállító sem...

Lényegtelen. Igazából a norvégok sem lehetnek túl boldogak, vagy még tőlünk is boldogtalanabbak. Dupla ráadásban estek ki a spanyolok ellen, nem volt egy túl nagy tempójú találkozó, érezni lehetett a tét szagát. Eleve sántított nekem ez a norvég csapat ezen a tornán, nincs meg bennük most az az igazi dinamika. Undereztek a németekkel, undereztek a hollandok ellen, ami meg művészet, ismerve Steinsék stílusát. Aztán tegnap a spanyolok ellen is bitang nagy under, ez azért már nem lehet véletlen.

És a végén a csattanó, a fura az egészben, hogy már előre gondolkodva, az olimpiai kvalifikáció szempontjából a 7. hely többet érne, mint az ötödik. Így a kvalin majd maximum 1 európai ellenfél lenne a kvalifikációs csoportban, ami óriási előny. Ismerve a világ kézilabdáját, azért ez nagyon nem mindegy. Az előző kvalit is megnézve olimpiai kvalis csoportból ahol volt minimum két európai, ott európai csapaton kívül más 'nem rúgott labdába. Szóval még csak nem is érdekünk nyerni, szinte az 5 hely megszerzése rosszabb, mint a hetedik hely megszerzése.

Magyarán fineszes magyarok vagyunk mi, jobb ezt a meccset megint elalibizni okosan. Nem kell itt kiadni semmit, tartalékolni kell az energiát hétvégére, és vélhetően Egyiptom ellen beletenni, ami még maradt. A hetedik hely megszerzése a fontos, és az olimpiai kvali szempontjából az ötödik hely rosszabb, mint itt a hetedik hely.

Hát vagyunk olyan hülyék, hogy kihajtjuk magunkat, ráadásul a nehezebb utat választjuk Párizsba? Dehogy vagyunk. A norvégok sem fognak 40+ gólt dobni, mert nekik sem érdekük a rohanás. Lassú lityi-lötyi meccset várok, még azt is el tudom képzelni, hogy ők se nagyon akarnak nyerni, bár ezek a skandinávok azért picit őszintébbek. Lényeg a lényeg, nem várok uptempót, nem várok rohanást, eleve a fáradtság már faktor, és utoljára írom le, Párizs szempontjából a 7. hely értékesebb, mint az ötödik.

Norvégia - Magyarország: Gólok száma - Felett/alatt tipp