Párszor megfogadtam már magamban, hogy ezt az 1.40-1.60 közötti szorzókat kár piszkálni, mert valahogy nem érzem őket. Fura, hogy az 1.80-2.00 köröli szorzókat majdnem olyan hatékonyan találom el...

Viszont úgy vagyok vele, hogy ha DNB Bilbaót húzok, és iksz, akkor igazából nem csináltam semmit. Viszont ha X2-őt húzok, lefedek a három kimenetelből kettőt. Nem varázslat, sokkal inkább kompromisszum a vadabb és bevállalósabb énem és az észszerűség között. Egy egészséges kooperáció.

Miért? Azért, mert a Bilbao egyszerűen jobb csapat. Gattuso és a Valencia még működött is ideig-óráig, de én már látom a jeleket, hogy ennek a kapcsolatnak hamarosan vége. A Mestalla nem bevehetetlen vár, kis túlzással pontért jár oda mindenki, aki arra téved. Ebben a naptári évben a Cádíz három, az Almeria egy pontot vitt el, de ha Ramazani jól lövi a tizit, akkor lehet a napos csapat is viszi mindhárom pontot. Itt még az Elche is remizni tudott, ráadásul nem 0-0-lal, hanem 2-2-ővel végeztek.

A középpálya sebezhető, a védelemről jobb nem beszélni. Valverde, a Bilbao mestere azért nagy koponya. Ez a Bilbao hétvégén oktatta a focira a Real Madridot, más kérdés, hogy nyert a Real 2-0-ra. De ahogy a Bilbao mezőnyben játszott, nemhogy remit, de győzelmet érdemelt. 18-10 volt a lövések aránya, 12-2 a szögletek aránya, szóval ez jelzi, hogy a baszkok mezőnyben mennyivel voltak jobbak. A Valenciának Vinije és Benzemája. Van egy lassú Cavanija, aztán szevasz. Széleken vannak gyors emberei, de ezek a baszk srácok kegyetlen jó fizikális állapotban vannak. A Bilbao a szaúdi túrán sem volt ott, ez is számíthat. Eleve a Copa del Rey 2. legsikeresebb csapata a Bilbao, és ahogy játszottak a Madrid ellen, nálam kizárt, hogy ez a csapat a Mestallában megfő. Ez a Bilbao tele van all round játékossal, közben a Valenciának pozíciós, szituációs játékosai vannak.

A Bilbao a liga legfegyelmezettebb csapata, ha a bajnokikat nézzük (azért, mert az elég nagy minta), látjuk, hogy a Bilbaót még egyszer sem kontrázták meg úgy, hogy abból az ellenfél gólt rúgott. Egy gólt kaptak büntetőből, tehát fegyelmezettek a srácok a boxon belül (is), és rögzített szituáció után is összesen egyszer kapituláltak. Ez a Bilbao egy mocskosul masszív együttes, a Valenciáról ezt nem tudom elmondani. Olyan könnyű pénznek tartom, ami ott hever, csak 'le kell érte hajolni'. Egyébként a hétvégén a sérült Martinez hiánya sem látszott, Benzema gólja a zsenijének köszönhető, egyébként pedig helyzetig sem nagyon jutott a Madrid. Kroos tekerése meg igazából már a mindegy kategória volt a végén, 1-0 vagy 2, nem számított, de nem megsértve a Valenciát és játékosait, azért ott sokan Kroosnak a cipőjét sem köthetnék be. Jó srác Musah, Almeida és a többiek, de túl sok a hasonló típusú játékos. Ehhez illik épp egy Cavani-típusú labdát tartani tudó kilences, de olyan kilences, aki fiatalabb, agilisebb és gyorsabb.

És akkor arról még nem is írtam, mi van akkor, ha a két Williams tesó megy kontrával a Valencia kapuja felé... Az hazai oldalról nézve katasztrófa. Ráadásul a hazai csapatban sokkal inkább benne van a piros lap lehetősége is, az pedig, mint a Barca-Sociedad meccsen is látszott, el tud dönteni egy párharcot.

Valencia - Athletic Bilbao: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp