Több előzetest is elolvastam a mérkőzésről, az orgon szereplő írást is. Mindenki a Paks gólerős játékából indul ki, a korábbi években mutatott játékot emelik ki ezekben.

Ebben azonban nem értünk egyet, szerintem Waltner Róbert széttrollkodta a korábbi látványos játékot. Köze nincs a mostani csapatnak a korábbihoz, a góljaikat nem kijátszott helyzetekből, hanem ad hoc keletkező szituációkból és pontrúgásokból szerzik. Waltner sokkal gyengébb felkészültségű edző, mint Bognár, a két játék köszönőviszonyban sincs egymással. A leglátványosabban nekem ez a Pécs elleni kupameccsen jött le, amikor szánalmasan vergődött az egész csapat, lényegében igazi gólhelyzet nélkül sikerült nyerniük egy büntetővel.

Az, hogy mégis sok gólt rúgnak, köszönhető annak, hogy decemberre elfogyott az ellenfelek szuflája. Ezért tudtak a Fradinak kettőt, a Honvédnak ötöt és az Újpestnek hármat lőni. De ha megnézzük, előtte pocsék játékot játszottak.

És itt jön az, hogy én a bajnoki eredményekkel ellentétben mindig a felkészülési időszakot szoktam nézni az idény kezdetekor. Mi látható ebből? A sok gól biztosan nem olvasható ki. Egyetlen győzelmet sem arattak, a Pécs egyenesen kiütötte őket (0-3). A Racing Luxembourg (0-0), a Vojvodina (1-2) és a Jagiellonia (1-2) ellen sem sikerült győzni. Négy mérkőzésen két gólt lőttek, ami botrányosan kevés. Leigazolták Skribek Alent a Puskástól, ő Zalaegerszegen kiválóan játszott, de Felcsúton már nem ment neki a játék, szóval kíváncsi leszek, most hogyan fog tudni aklimatizálódni.

Valami nagyon nem stimmel most a Paks játékában, én érzek valami furcsát az öltözőben. Mintha Waltner helye nem lenne túl biztos. Nekem ez hatalmas csalódás, mert sokkal többet gondoltam róla. Beleült a jóba, kapott egy kész csapatot, egy felépített játékot, amit szétbarmolt. Ha most visszajönne Bognár, neki is fél évébe kerülne visszatérni a megszokott játékhoz.

És ilyen előjelekkel mennek Kisvárdára, akik mindig is a jó védekezésről voltak híresek, de ebben a szezonban meg kaptak 29 gólt. Nem értem, holtversenyben a leggyengébb védekezéssel rendelkeznek. Ennél a pontnál jött el nálam az, hogy megvizsgáltam a felkészülést. A törökországi edzőtáborban játszottak meccseket: Sigma Olomouc (2-2), Rabotnicki 1923 (2-1), Stal Mielec (3-2) kifejezetten szép eredmény, a Hradec Kralove ellen pedig 0-3 lett, de ott a második csapat lépett pályára. Nem értem, hogy miért kellett kapust igazolni, amikor szerintem kiváló kapusuk van Hindrich Ottó személyében, bár az utolsó fordulókra kikerült a kezdőből (erről Várda mester biztos több hátsó infót tud). Ha új kapust tesz be a kezdőbe Török edző, ráadásul a szerb Daniel Petkovic-ot, akkor ott lehet hiányosság majd a soknyelvűség miatt. Látható, hogy minden felkészülési mérkőzésükön kaptak gólt, tehát ez a gyengébb védekezés nem oldódott meg.

Az előjelek nekem azt mondják, hogy a Paks kikap, mert a Várda jobb formában várja az idénykezdetet. Ellenben a védekezési hiányosságok nem oldódtak meg, tehát a Paks egy gólra jó lehet pontrúgásból. Skribek beíveli és Varga befejeli. Nálam tehát a tipp: hazai győzelem és mindkét csapat lő gólt.

Kisvarda - Paksi SE: Kisvarda nyer, és mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp