Mi tartja idén életben a Knicks szezonját? Az, hogy idegenben meglepően jól teljesítenek. A New York idén a Keleti főcsoportban a play-in helyekért küzd (7-10. hely), nincsen messze az egyenes ági rájátszást jelentő 6. hely sem. Az, hogy ennyire hátul vannak, köszönhető annak, hogy hazai pályán leblokkolnak. Hiába övék az ikonikus Madison Square Garden, szinte képtelenek nyerni.

Érthetetlen, ahogyan otthon játszanak, hiába dobnak összességében jól, de pocsékul védekeznek. Ehhez jön az hozzá, hogy hiába a sok dobott pont, ha ezt kevésbé jó hatékonyságból teszik. Ez a hazai mérleg, de mire képesek idegenben? Az egész ligát tekintve a 2. legjobb mérleggel rendelkezik a Knicks! Védekezésben top3-as, támadásban pedig top5-ös a csapat, elképesztő számokat hozni, rájuk sem lehet ismerni.

A festékben kiválóan védekeznek, legkevesebb pontot kapják, amiben még kiemelkedőek, az a lepattanózás. A védekező és támadó pattanók tekintetében is ligaelit csapat. Ez utóbbi azért is lehet fontos, mert a Brooklyn Nets otthonába látogatnak, akik nem tartoznak az elit lepattanózó csapatok közé. Ez egy igazi feszült derbi lesz a két gárda között, ahol a fizikális játék és a védekezés fontos lenne, de ebben lényegesen előrébb jár a Knicks.

A Nets hiába áll a Keleti főcsoportban a 4. helyen, hazai pályán nem kiemelkedő a teljesítményük. Emellett az sem szabad elfelejteni, hogy a Brooklynból nem bevethető Kevin Durant, aki a csapat legnagyobb sztárja. Nélküle az utóbbi hetekben 2-6-os mérleget produkáltak. Volt két nagy sikerük, de érezhetően Duranttel van csúcsformában a Nets.

Durant mellett ráadásul kérdőjeles Ben Simmons és T.J. Warren játéka is, előbbit elvileg a harmadik sztárnak szánták Brooklynban (nem az lett...), míg utóbbi kiváló kiegészítő, 15-20 perc alatt 8-10 pontot tesz hozzá a csapat teljesítményéhez. Ezt a meccset így kis túlzással egyedül Kyrie Irvingnek kéne megnyernie egy ősi riválissal szemben. A New York idén az idegenbeli meccseire fókuszál, ebből kell hasznot húzni egy több sebből vérző Brooklyn ellenében!

Brooklyn Nets - New York Knicks: Hosszabbítással - Mérkőzés tipp