Szombat délután az NBA-ben a Keleti Konferencia 2. helyén álló Philadelphia 76ers a nyugaton első Denvert fogadja. A mini keleti túrán lévő Nuggets az első találkozóját a Milwaukee ellen elveszítette, most a második helyezett ellen is megmérettetik.

A találkozó esélyese a 76ers, mivel a vendégeknél több kulcsjátékos sérülése miatt valószínűleg kihagyja ezt a mérkőzést is. Murray és Jokic a Bucks elleni találkozón sem lépett pályára, a játékukat pedig a Nuggets nem fogja erőltetni. Bár Jokic játékára van esély (jelenleg a probable státuszban van), a Denver első a Nyugati Konferenciában, nem szabad kockáztatni a kulcsjátékosok egészségét. Michael Porter Jr a keretben sincs, személyes okokra hivatkozva az előző három találkozót is kihagyta. Jokic, Murray és MPJ nélkül eleve nagyon nehéz dolga lenne a Nuggets-nak, de sérült KCP is, akinek a csuklójában történt sérülés. Bruce Brown szintén függőben van, így a Denver ennyire tartalékosan szinte esélytelen Kelet egyik legjobbja ellen.

Embiiddel és Hardennel az inside-outside játék működhet, ha Embiid játszik. Ha nem, akkor inkább a triplákra építhet a hazai csapat, amiben szintén jó. Érdekesség, hogy a Denver pontszámban kezd elmaradni a várttól. Nem olyan bő a kerete, ha jönnek a sérülések, ha fárad Jokic, elkezd majd visszaesni Nyugaton. A fogadóirodák által meghatározott over/under line-t csak kétszer hozták a Denver-meccsek az utolsó 10-ből. Az Orlando ellen összesen 1 ponttal, 234-ből adták a mérkőzés, és 235 pont született. A Pacers ellen pedig 10 ponttal született több, mint amit vártak. A 76ers a Nuggets ellentéte, ha hasonlóan az utolsó 10 mérkőzést tesszük a nagyító alá, a Philadelphia találkozóin 8-szor több pont született, mint a fogadóirodák vártak. A Sacramento ellen 21 ponttal született több, a Brooklyn ellen 44-gyel!

A Philadelphia Embiid és Harden nélkül verte meg 22-én a Sacramentót. Curryék 129 pontot szórtak, a Denvernél pedig látjuk azt, hogy ha nincsenek az említett játékosok, a 100 pontot sem érik el. A Denver Nuggets zsinórban maradt 100 dobott pont alatt, a Philadelphia pedig ezekben a napokban rendkívül hatékony. A Denver számára nyugalmat jelenthet, hogy a Memphis (2. nyugaton) és a New Orleans (4. nyugaton), egymás után veszíti el a mérkőzéseit. Jokic komolyabb sérülését felesleges lenne kockáztatni, ezért én a hazai csapat győzelmére tippelek. Ha mégis játszik Jokic, akkor is a Philadelphia a mérkőzés esélyese.

Philadelphia 76ers - Denver Nuggets: Hosszabbítással - Mérkőzés tipp