Az MTK számára nagyon rosszul sikerült a felkészülés. három barátságos mérkőzést játszottak az edzőtáborban, és mindenki bucira verte őket. A Borussia Dortmund második csapata 6-0-ra, a Magdeburg 4-2-re, míg a számomra teljesen ismeretlen azeri Kapaz 1-0-ra verte meg őket.

Jelentős változások történtek a keretben, hiszen a téli átigazolási időszakban szerződést bontottak Medgyes Sinannal, Nagy Barnabással, valamint Osei Clintonnal. Kovácsréti és Biben kölcsönben Nyíregyházára került, szóval egy kissé gyengült a keret.

Abszolút kiszámíthatatlan, mit kapunk tőlük az első fordulóban, ezért félve lehet csak megtenni a tippeket. Ahogy látszik, Horváth Dávid vezetőedző kissé alakított a totális támadófocin, ez már a múlt, előtérbe került a védekezés is. Persze a felkészülési mérkőzés eredményein ez nem látszik.

Azonban én úgy látom, hogy Horváth Dávid nem tehetségtelen edző. Látok benne jövőképet, és úgy gondolom, jól időzített, a formába hozást úgy tervezte, hogy a bajnoki rajtra legyenek készen. A sztárjátékosait sokat pihentette a felkészülési mérkőzéseken, mivel látja, hogy nagyon sérülékenyek. Mindenképp kíváncsi leszek az első fordulóra, mit kapunk tőlük.

A Szentlőrinc kissé elbújt a felkészülés során, alig lehetett kihámozni, hogy játszottak három felkészülési mérkőzést: Kozármisleny (2-2), Pécs (1-0) és a horvát másodosztályú NK BSK Bijelo Brdo (2-1) volt az ellenfelük. Nagy átalakulások voltak a keretben is, hiszen Csilus Ádám, Török László, Bányai Péter, Filipovic Marko, Németh Erik és Szabó Máté távozott, míg Pintér Ádám (Szeged, támadó), Alban Taipi (Szombathely, csatár), Ognjen Radosevic (Újpest, középpályás) érkezett.

Zsákbamacska ellenfél lesz a Szentlőrinc, de az őszi meccsük nagyon sok izgalmat hozott (3-3). Bízzunk benne, hogy most is ilyen meccset kapunk. Talán az MTK 3 gólja nem tűnik irreálisnak, én erre megyek rá.

MTK Budapest - Szentlőrinc SE: MTK Budapest által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp