Más lehetőségem nem lévén megpróbálom kicsit kozmetikázni ezt a "pazar" januári teljesítményem. Akik követik az írásaimat, azok már epedezve várják a következő tippem és "ész nélkül" verik rá a kontrát, de mint tudjuk, nincs olyan hosszú, hogy véget ne érjen, tehát csak óvatosan a kontrával. Szerencsefaktorom miatt még ezen a teljesen egyértelmű Erste Liga jégkorongmérkőzésen is hezitáltam egy darabig. Végül úgy döntöttem, hogy a Gyergyói HK - Feha 19 jégkorongmérkőzésen ki kell jönnie annak a különbségnek, ami a két csapat között van.

Jó úton halad az alapszakasz győzelem felé az a gyergyói alakulat, mely pillanatnyilag első a tabellán úgy, hogy mindemellett saját bevallásuk szerint is a jövő csapatát építik. Hazai jégen, a Gyergyószentmiklósi Műjégpályán ez lesz az utolsó előtti fellépésük az alapszakasz zárásáig, tehát nem kérdés, hogy ezen a két mérkőzésen maradéktalanul szeretnék kiszolgálni lelkes szurkolóikat. Az ellenfél játékerejét nézve ez nem egy lehetetlen küldetés számukra, viszont ma egy hete léptek utoljára jégre tétmeccsen. Ez tapasztalatom szerint nem mindig jó ómen, viszont a FEHA 19 tényleg annyira kilóg a mezőnyből lefelé, hogy ezt a meccset a hazaiak nem baltázhatják el. A play offba készülve védelmükbe most igazolták le Jyri Marttinen-t, aki finn bajnok és világbajnoki ezüstérmes. Emellett a meglévő értékeikre is odafigyelnek, mert most hosszabbították meg Daniel Trancă szerződését a klubnál. Emberünk az Orbán-Trancă-Bodó első sor támadótriójának alappillére, akik úgy összességében is az egész liga legeredményesebb támadósorát alkotják. Őket kellene feltartania a többszörösen kifilézett vendégeknek.

Romániai túrája harmadik állomásához érkezett Anatolij Bogdanov csapata, s ha azt veszem alapul, hogy az első kettőn is alaposan helyben hagyták Őket, akkor ma sem sok jóra számíthatnak. Három napja Brassóban szenvedtek egy gólzáporos meccsen (5:3) vereséget, majd tegnap Csíkszeredán egy nagyobb zakó(7:3) várt rájuk. Ezek után a papíron legerősebb ellenfélhez látogatnak. A józan paraszt ész is azt diktálja, hogy itt nagyobb sitt vár rájuk, ráadásul a fáradtságfaktornak is jelentkeznie kellene a 24 órán belül játszandó meccs miatt.

Ha jó passzban lennék biztos bátrabban nyúltam volna a mérkőzéshez, így megelégszem a hazai csapat legalább 4 gólos győzelmével. Mehet a kontra Urak! :)

Gyergyói HK - Feha 19: Hendikep - Rendes játékidő - Hendikep tipp