Egy fővárosi rangadóval, a Vasas SC - MTK-Budapest találkozóval folytatódik a női kézilabda Magyar Kupa küzdelemsorozata. Egy meglepetésen már túl vagyunk a kupa ezen szakaszánál, hisz az alacsonyabb osztályú Szombathely kipattogtatta a kupából az első osztályú Alba Fehérvárt. Az alapfelállás most is hasonló, mert egy másodosztályú csapat lát vendégül egy első osztályút, de az esélyek most annyira egyértelműek a vendégek irányába, hogy a győzelmükre nem is kínálnak szorzót a bukik. Viszont húztak egy olyan over-határt a gólokra, melyen érdemes elgondolkodni. A két csapat jelenlegi formája és múltbéli egymás elleni eredményei engem arra a következtetésre juttattak, hogy meglátásom szerint a mérkőzés végére összehoznak a csapatok legalább 58 gólt.

A Penszki Gergely irányította angyalföldiek számára a tavalyi kiesést követően egyértelmű volt az ide célkitűzés. Azonnal visszajutni az első osztályba, a kupasorozatban a lehető legtovább jutni. Nos, az elsőre jó esélyük van, hisz pontelőnnyel vezetik az NB I/B.-t, a kupatovábbjutás már neccesebb. Hiába van már egy első osztályú skalp, az Érd kiejtése a birtokukban, az MTK egy másik kávéház. Ettől függetlenül abban biztos vagyok, hogy mindent megtesznek majd a továbbjutásért a Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnokban, ezért is várok tőlük minimum 24-26 lőtt gólt. Oláh Kyra eredményes szélsőjátéka és hétméteresei, valamint az átlövő Szilovics Fanni és Dombi Katalin gólérzékenysége simán meghozhatja számunkra az előbbi üdvözítő mennyiséget. (Csak zárójelesen, ez akár több is lehet.)

Vendégoldalról azt a minimum 34 gólt pedig az osztálykülönbségnek is köszönhetően kötelező meglőni. Vágó Attila vezetőedző is lenyilatkozta, hogy szemei előtt is egyértelmű célként lebeg a továbbjutás és ha az előző fordulóbeli, Orosháza elleni eredményüket nézem, akkor megállapíthatjuk, nem csak a vakvilágba beszél a mester.

Mivel az MTK tud és szeret is iramot diktálni, ezért úgy gondolom, hogy bőven 30 lőtt gól felé érnek majd a mérkőzés végére a kék-fehér leányok, annak pedig elégnek kell lennie az összesített 58 gólhoz.

Vasas SC - MTK-Budapest (n): Gólok száma - Felett/alatt tipp