Két szlovák alsóbb osztályú együttes felkészülési mérkőzését néztem ki a hónap első tippjének, a két csapat a Slovan Akadémia stadionjában fog összecsapni, műfüvön.

Az Inter Bratislava új edzővel vág neki ennek az évnek, egyelőre még ismerkedik a játékosokkal, felméri, hogy hol szükséges változtatni, az új igazolásokat megpróbálja beépíteni. Több mérkőzést is játszott már a téli felkészülés során a vendég együttes, a Hodonin, a Mosonmagyaróvár és a Senec ellen is pályára léptek már három hét alatt, 4-én pedig újabb találkozó vár majd rájuk. Egyelőre javuló tendenciát mutat a csapat, kezdtek egy 2-2-vel, majd 2-1 és végül 5-0 volt a találkozók eredménye, így tényleg úgy fest, hogy kezdenek belejönni. A játékosok fiatalok, a jövőben inkább rutinosabb játékosok érkezése várható majd, és főleg a védelmet próbálták meg eddig erősíteni. A védekezésben, az előrejátékban és a passzokban kell erősödnie a csapatnak, ezekre gyúrnak majd az elkövetkezendő hetekben, és úgy fest, hogy alacsonyabb osztályú és gyengébb csapatok ellen megmutathatják majd, hogy hogyan haladnak ezzel. A Slovan B lesz az egyik legerősebb ellenfelük így télen, pedig játszanak osztrák csapatok ellen is.

A Slovan B eddig szintén három felkészülési mérkőzést játszott, az ETO II ellen kikaptak 1-0-ra, a harmadosztályt vezető Pohronie csapatával ikszeltek 2-2-re, illetve a Ceske Budejovice B ellen is csak 1-1-re futotta. Sok sikerélményük nem lehetett, pedig nem állnak annyira rosszul a bajnokságban, mint mai ellenfelük. Inkább azt tudom elképzelni, hogy taktikai elemeket gyakorolnak, illetve több új játékost is megfigyelnek, mert ennyire azért nem gyengék.

A vendégek mérkőzésein több gól volt eddig, azonban ők gyengébb ellenfelek ellen játszottak. Most azonban keményebb és nehezebb ellenfelet kapnak, ráadásul műfüvön, így több dologhoz is alkalmazkodniuk kell. Igazából kiegyenlítettebb találkozót várok, mint a szorzók mutatják, szerintem jelenleg nincs ekkora különbség közöttük. A hazai csapat téli formája miatt a döntetlent sem tartom kizártnak, de inkább egy kisebb arányú hazai győzelemre voksolnék, hátha ma már úgy játszik a Slovan B, ahogy a bajnokságban. 3-1 vagy 2-2 a tippem.

Slovan Bratislava B - Inter Bratislava: Gólok száma - Felett/alatt tipp