A német kupa küzdelmeiben a Leipzig a Hoffenheim csapatát fogadja.

A RB formája tökéletesnek mondható. Ebben az évben veretlen, a Bayern München ellen elért 1-1 megsüvegelendő volt, mivel a második játékrészben lejátszották a pályáról a Bajorokat. Ezután két kiesőjelölt csapat ellen léptek pályára, mind a Schalkét (6-1), mind a Stuttgartot (2-1) magabiztosan verték. Utóbbi meccsen azért voltak kényelmetlen helyzetek, mivel a Svábok meglepően összeszedettek voltak a mérkőzés elején, de aztán Szoboszlai Domi távoli szabadrúgása után cicaharccá vált a meccs. A második távoli bombája már csak hab volt a tortán, és ezen a Svábok büntetője sem változtatott.

A Hoffenheim ezzel szemben mélyrepülésben van. Az Union Berlin 3-1-re, míg a Mönchengladbach 4-1-re verte őket. Egyetlen pontjukat a Stuttgart ellen szerezték (2-2), de ott is csak úgy jött össze az egyenlítés, hogy a Sváboktól kiállították az egyik játékost, és utána nyomott a Hoffe, majd Kramaric az utolsó pillanatokban egy távoli bombát eresztett meg.

Nem is az eredménytelenség a probléma. Sokkal inkább a játék. A védekezése a csapatnak kritikán aluli, három meccsen kapni 9 gólt, az förtelmes statisztikai adat. A játékuk a szokásosnak mondható előre játékban, tehát próbálnak letámadni, de a védekezés ezzel nincs összhangban.

Az biztos, hogy két letámadást preferáló csapat találkozik, így magasra tolt védekezés, dinamizmus várható mindkét oldalon. Én az ilyen jellegű összecsapásokat kedvelem nagyon, mivel hullámzik a játék, kialakulnak a helyzetek gyorsan. Én ezért gólokra mennék rá, és tetszetős az első félidő két gólja. A Hoffénak ez két meccsen jött a háromból (az Union büntetőt rontott, azért nem jött), míg a Lipcsének ez csak egyszer ugyan, de a helyzetek mindig adottak náluk.

RB Leipzig - TSG Hoffenheim: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp