Remélem, mindenki látta a Kisvárda-Paks meccset. Aki nem, az nagyon gyorsan pótolja, hiszen ez volt az évszázad mérkőzése. Ja, nem.

Szóval ilyen gyengén játszó Paksot nagyon régen nem láttam. Bognár Gyurival amikor kikapott a Paks, mindig megvolt a vibe-ja a csapatnak, nem volt olyan alárendelt, mint most a Kisvárda ellen. Ki merem jelenteni, Waltnerrel a Paks visszafejlődött, egy rém unalmas, védekezésen alapuló játékot játszanak, amibe a kidolgozott és tudatos támadásépítés nem fér bele. Rossz volt nézni azt a szenvedést, amit produkáltak. A két góljuk is vicc volt: a büntető kamu volt, míg Skribek Alen gólja a bakiparádék legviccesebb jelenetei közé tartozik. Megfogadtam, hogy legközelebb tuti a Paks ellen fogok játszani, és erre tökéletes alkalom nyílt.

A Ferencváros ugyanis teljesen más szint, mint a magyar NB1. Lehet ellenük 0-0-ra játszani, mint tette azt a Vasas, de ha egyszer komolyan vesznek egy mérkőzést, akkor felszeletelik őket. Amúgy szerintem taktikailag nulla a csapat, de a játékosok képességei miatt nincs a szintjükön senki. Sokat nem lehet írni a játékukról, mindenki ismeri a csapatot, ismeri Csercseszov mester habitusát is. Én magam hiába tartom egy nímandnak az oroszt, de úgy látszik, nagyon bevágódott a vezetésnél, mert továbbjutott a csapat az EL-csoportkörből.

Elmaradt mérkőzés pótlásáról van szó, ha ezt a meccset behúzza a Fradi, akkor 12 pontra duzzad a csapat előnye a második Kecskemét előtt. Úgy érzem, nyugodtan hátradőlhetnek, nem kell már megerőltetniük nagyon magukat a bajnoki címhez.

Szóval van egy olyan Paks, amelyik botrányosan gyenge támadójátékot produkál, megpróbál a védekezésből megélni, de ahhoz meg nem értenek a játékosok. A Fradinak olyan szintű támadói vannak, akik ellen egyszerűen képtelenség az ő szintjükön hatékonyan fellépni. Szerintem a Fradi félidőre lerendezi ezt a szétesett Paksot…

Paksi SE - Ferencváros: Félidő/Teljes játékidő - HT/FT tipp