Alig ért véget a férfi kézi vb, ahol pár játékos elég sokat játszott, mint a Tatabánya 'nagy öregje' Ancsin, aki egyébként a csapat egyik legjobbja volt. Kalap le előtte! Sajnos Pedro ezt nem mondhatja el magáról, Székely azért jó meccseket hozott, ő is a jók között volt. Lékai mellett két csapattársa, Kovacsics és Bujdosó azért annyira nem fáradt el, hisz kb. pályára sem kerültek.

A vb véget ért, jönnek a klubmeccsek. A Fradi játszik az Európa Ligában is, méghozzá nem is akármilyen meccseket. Igazi overgyár az FTC, Pásztor István csapata igencsak gyors tempóban játszik, és amíg elöl képes termelni a gólokat, azért a védekezés az olyan, amilyen. Felkészülési meccsen nemrég a Celje ellen is játszottak egy 40-36-ot, az FTC-nél azért ez a 60-61 gól nagyon alapnak tűnik.

Azért ok, hogy minkét csapatban voltak páran a vb-n, de ez a két keret picike százaléka, a többiek azért mennének, mint a versenylovak. Lékainak van (két) back up-ja az FTC-nél, meg ugye azért egy fáradt Lékai is jó még a háznál, meg ez más szint, mint a svédek, dánok védekezése...

A Fradi szemre látványos kézit játszik, sok gólt dob, sokat is kap, gondolom a Veszprém elleni bajnokit azért sokan láttuk, az 50-40-es találkozón szinte két meccsre való gólszám született. Az öregek, Balogh itt, Ancsin ott, azért ha bennragadnak védekezésben, simán sebezhetők, Baloghnak simán nem arra való már a térde, hogy a támadók mozgására reagáljon, Ancsin meg azért csak végigtolta a vb-t.

Bajnokin is 67 gólos találkozót játszottak, és azért a Tombor Tatabányája sem játszik annyira lassú tempóban. A két remek egykori szélső vezetésével mindkét csapat reménykedhet a továbbjutásban. Nem zavar meg, hogy a meccs-beharangban a Fradi részéről a védekezés gyakorlását hangsúlyozták. A Celje elleni edzőmeccs sem arra utal, hogy az FTC harcmodort vált. Itt bizony góleső lesz, és lehet, nem lesz 70+ gól, de nekem ehhez a tipphez 61 is elég, az meg a Fradi férfi csapatánál elég gyakran összejön.

TV-s meccs, M4sport élőben tolja elénk, még inkább csípkedik majd magukat. Egy átlag meccsen a 60,5-ös line elég erős, de ha a Fradiról van szó, akkor nem kérdés, hogy meg kell tolni az overt!

Tatabánya Carbonex KC - Ferencvárosi Torna Club: Gólok száma - Felett/alatt tipp