A liga két leginkább defenzív felfogású edzőjének csapata találkozik egymással. Tom Thibodeau volt korábban az év edzője, míg Erik Spoelstra többszörös NBA-bajnok. Thibodeau kapcsán elsőre a végletekig kisajtolt játékoskeret juthat eszünkbe, illetve az a fegyelmezett és fizikális játék, amire a csapatainál törekszik. Mindig a védekezés a fő opció nála, de elmondható ez Spoelstráról is.

Spoelstra pár évvel ezelőtt hónapokat töltött egyetemi kosáredzőkkel, analizálták a játékot, hogy összerakják a megfelelő defenzív játékot a rájátszásra. Ez végül sikerült is, hiszen a Miami Heat szinte a semmiből majdnem bajnoki címet nyert, döntőt játszhatott. A Heat most is top5-ben van a védekezést tekintve, míg a Knicks csak a 17. helyen áll a def. rat. alapján.

Ez utóbbi adat azonban kissé csalóka, ugyanis második legkevesebb pontot kapják festékből és leindításokból, lepattanózásban szintén ligaelit a gárda, labdaeladást követő pontokból is kevés esik be az ellenfeleknek. Ha a fő mutatóban nem is kiemelkedő a Knicks, de az almutatókat tekintve ott vannak a legjobban védekező gárdát között.

Ha az egymás elleni mérlegüket nézzük (és a 211-es összpontos határt), akkor rendre underes találkozókat hoz ez a két edző, igaz, hogy legutóbbi két meccsük meghaladta ezt, ugyanakkor előfordulhatnak ilyen kilengések. Ha összességében vizsgáljuk, akkor sok esetben még a 200 pontot sem érik el. A Miami védekezése ráadásul megint összeállt, elmúlt meccseken több ellenfelet is sikerült 100 pont alatt tartani, amellett pedig ne menjünk el szó nélkül, hogy Knicks hazai pályán nincsen top10-ben a dobott pontokat tekintve. Ezek alapján a kevés pont jó opciónak tűnik erre a mérkőzésre.

New York Knicks - Miami Heat: Pontok száma - Hosszabbítással - Felett/alatt tipp