Kinek ne egy ordas nagy under jutna eszébe első megérzésre, amikor meglát a kínálatban egy Bilbao-Cadiz meccset?

Mondom ezt úgy, hogy a felek legutóbbi két egymás elleni meccsükön böhöm nagy overt toltak. De akkor teljesen más szelek fújtak. Az idényt a Bilbao nagy elánnal kezdte, aminek része volt, hogy idegenben ledózerolta azt a Cadizt, amely azt hiszem kb. az első 10 fordulóban még gólt sem tudott lőni senkinek.

Azóta a formák között adódik egy nagy különbség. Úgy fest a baszkok elfáradtak a nemzetközi kupaporondért vívott harcban. Zsinórban nyeltek három zakót a Sociedad-Celta Vigo - Real triótól. Utolsó bajnoki sikerüket még a VB leállás előtt ünnepelték a Valladoliddal szemben (3:0). Minden bizonnyal a fogadóirodák most azzal számolnak, hogy majd a kiesőhelyen tanyázó Cadiz asszisztálni megy a San Mamés stadionban.

Való igaz, hogyha ránézünk a vendégek keretére, akkor valóságos armageddon pusztított végig a csapaton. Jose Mari, Garrido, Gil, Alcaraz, Zaldau, Cara és még Alvaro Negredo játéka is kérdéses. Én nem is tudom kikkel áll majd ki Bilbaoban Sergio edző. Viszont amiben biztos vagyok, az az hogy egy brutálisan védekező felfogású Cadizt láthatunk majd pénteken este. A kiscsapat amúgy sem egy overes gárda, épp ezért többnyire roppant defenzív taktikát alkalmaznak, s addig nem rizikóznak, amíg az eredmény kedvező számukra.

Na már most alighanem ők már megelégednének egy iksszel is idegenben.

Az előzmények alapján élvezhetetlen focit várok ettől a csörtétől. A Bilbao nyomni fog, de bízom benne, hogy kitart a Cadiz. Egyébként érdekes, hogy a bukik mennyire lebecsülik őket. Tény, hogy rengeteg a sérült, mégis ha a közelmúltbeli formát vesszük alapul, akkor számomra indokolatlanul alacsony a hazaiakra adott 1.45 körüli szorzó. Simán a Cadiz pontszerzésére érdemes rámenni már ilyen értékeken.

Ennek ellenére én maradok az under piacánál, s reményeim szerint ül majd az underes elképzelésem.

Tippem: 1:0-ra nyer a Bilbao

Athletic Bilbao - Cadiz: Gólok száma - Felett/alatt tipp