Eldöntöttem, hogy amíg a bukik nem hajlandóak figyelembe venni a tényeket, addig szépen igyekszem kihasználni a butaságaikat.

Pár hete már Guruztam egy Chelsea-Fulham összecsapást a PL-ből, s most rövid után itt van a visszavágó. Már a január eleji Craven Cottage-on rendezett szomszédderbin is a Fulhambe vetettem a hitemet, s ez most sincs másképpen. Akkor már leírtam, hogy ez a Chelsea lassú hanyatlásnak indult Abramovic távozása óta. Az új vezetőség pedig rendre rossz döntéseket hoz. Össze-vissza igazolnak brutális összegekért, menesztették Tuchelt, s a helyére hozott - alapjában tehetséges edzőnek tartott - Graham Potter látványosan nem bír el a sztárokkal teletűzdelt öltözővel. Ezen tények tökéletesen tükröződnek a Chelsea gyatra eredményein. Szerintem vagy 30 éve nem láttam olyat, hogy egy Chelsea 20 meccs után 22:21-es gólkülönbséget tudjon csak felmutatni.

Ezzel szemben a Fulham parádés idényt fut. Bő 10 év után a londoni együttes szurkolói végre egy igazán önfeledt szezont ünnepelhetnek. Stabil felső házas a klub, s vereségeik nagy részét is leginkább a topcsapatok mérik rájuk, akikkel azért partiban tudnak lenni. Utoljára ilyen jó kis Fulhamet valamikor a 2010-es évek elején láttam, amikor Gera Zoltán vezérletével EL-döntőig ment a csapat.

Visszatérve a jelenre, ugyan Mitrovicék legutóbbi két bajnokijukon vereséget szenvedtek, ám ha azt nézzük, hogy a két 1:0-lás fiaskót a Tottenham-Newcastle duótól szenvedték el, akkor bocsánatos bűnnek tűnhet a dolog. Amondó vagyok, hogy a Chelsea-kaliberű középcsapatokkal bárhol felveszik a versenyt. Régen a Stamford Bridge rettegett oroszlánbarlang volt, most pedig olyan helyszín, ahol még a leggyengébb vendégcsapatok is joggal reménykedhetnek abban, hogy legalább az egy pontot elcsenhetik.

Véleményem szerint hasonló, ha nem vérmesebb reményekkel ugrik át a szomszédba a Fulham.

Ha szétnézünk a maródiak lehetséges listáján, akkor azt vesszük észre, hogy Potter legénysége enyhénszólva is foghíjas. A Kékek tele vannak sérültekkel. Sterling, Kanté, Pulisic például sérüléssel bajlódik, Joao Felix piros lapos eltiltását tölti, úgyhogy vannak bajok.

Ezzel szemben a vendégeknél elvileg csak Kebanot kénytelenek nélkülözni.

Átgondolva mindezen tényezőket, kérdezem én, hogy az irodák mégis mit várnak? 1.61-es oddsot kínálnak egy brutálisan haloványan teljesítő, egykor klasszis csapat hazai sikerére, amikor ezer sebből vérzik ez a gárda? Ebből én nem kérek, viszont a Fulham oldalán így elég durván jó értékeket hagytak nekünk kiaknázni.

Én személy szerint rá is repülök az ázsiai piacon +1.0-lás határon egy Fulham pontszerzésre. A legrosszabb esetben, ha egy góllal ki is kap a Fulham, akkor is legalább a tét visszajár. 1.80 feletti szorzón egy ilyen opciót én nem hagyok ki. Nagyon nehezen tudom belelátni ebbe a meccsbe, hogy többgólos hazai siker születne.

Tippem: 1:1-es döntetlen

Chelsea - Fulham: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp