A hétközi Paks - Ferencváros találkozóval, a 18. fordulóhoz érve, kiegyenesedett az OTP Bank Liga táblázata. A Fradi a győzelmével 12 pontos előnyre tett szert a mezőnnyel szemben, tehát innentől kezdve nem túl nagy bátorság kijelenteni, hogy ezt a kiírást is a Ferencváros nyerte. Viszont van 11 csapatunk, akik a kiesés elkerüléséért küzdenek. Ebből vannak természetesen akik jobb pozícióban vannak, ilyen például a mai párosítás pályaválasztója a Puskás Akadémia, és vannak akik kevésbé, mint a mai vendégalakulat, az utolsó helyezett Vasas. Kettejük között mindössze 9 pont a különbség a 4. helyezett PAFC javára, de jól tudjuk hogy ez a 3 pontos rendszerben nem egy életbiztosítás. Ezért ma is egy feszült hangulatú, inkább a biztonságos védekezésre, semmint a sziporkázó támadójátékra alapuló játékot várok a felektől, amiből hiányozhatnak majd a gólok. Tippemmel még az időintervallumon is szűkítettem egy kicsit, amit szerintem nem fognak megugrani a felek.

Kellemetlen, mondjuk kellemes nem is létezik, vereséggel nyitotta 2023-at Hornyák Zsolt csapata, a PAFC. A vereség tényén túl egy kívülállónak is feltűnő volt a felcsútiak játékosának, Alexandru Balutának az elképesztő fegyelmezetlensége. A mérkőzés végén rekordidő, 15 másodperc alatt állíttatta ki magát, szerintem szándékosan. Úgy gondolom, hogy valami nincs rendben a Puskás Akadémia öltözőjében és ennek negatív hatása a mostani meccsre is kihatással lesz. Hornyák Baluta mellett kénytelen lesz nélkülözni a betegséggel küszködő Jakov Puljic-ot is. Jonathan azt sem tudja merre az ellenfél kapuja, ha minden jól megy Zahedivel lesznek 11-en és legyünk őszinték az igencsak jó neveket felvonultató középpályás soruk egyenlő a nullával. A Mezőkövesd elleni teljesítményüket alapul véve, én ebben a csapatban nem látom a gólt.

Annál is inkább gondban lehetnek a hazaiak, mert amit Kondás Elemér csapata, a Vasas kivitt védekezésben a Fradi ellen a pályára az megsüvegelendő. Egyébként is a mezőny egyik legjobban védekező csapata az angyalföldi, legalábbis erről árulkodik a 20 kapott góljuk. Viszonyításképpen, a Kisvárda 31 kapott góllal dobogós. Szóval védekezni tudnak a piros-kékek és tippünk szempontjából ez a döntő. Mivel fontosabb hiányzóik nekik is inkább a támadószekcióból lesznek ( Holender Filip és Márkvárt Dávid 5-5 sárga lap ), ezért egy mélyebb védekezésen alapuló kontrajátékot várok tőlük, ami a Ferencváros ellen is pontot hozott a konyhára egy 0:0 erejéig.

Ritkán tippelek félidei undert, de igazság szerint ebbe a párosításba nehezen tudok beleképzelni egy gólzáporos első félidőt.

Puskás Akadémia - Vasas: Gólok száma az első félidőben - Ázsiai - Asian Over/Under tipp