A játéknap legérdekesebb mérkőzése lehet ez, ugyanis a Washington vereségből érkezik (back-to-back meccs első fele), míg a Brooklyn pihenhetett pár napot. Ezek alapján az esélyek egyértelmű hazai sikert mutatnak, de van néhány tényező, ami felülírhat mindent. Az egyik ilyen, hogy a liga egyik legjobbja a back-to-back meccseken a Washington.

Hiába veszítenek az első találkozón, utána 24 órával már egy teljesen más arcukat mutatják, valószínűleg ezért 7-2-es a mérlegük. A Wizards továbbá idegenben remek formában van, elmúlt 10 meccsükből 7-et megnyertek, ráadásul zsinórban 5 győzelemnél járnak. A találkozó érdekessége azonban, hogy a Brooklyn akkor kiemelkedő, ha 2-3 napot tudnak pihenni (8-4-es mérleg), mint ahogyan most is.

A csapatnak volt ideje felkészülni a fővárosiak elleni mérkőzésre, de van néhány probléma, amit nem lehet megoldani. Az egyik ilyen, hogy a Kevin Durant - Ben Simmons duó sérüléssel bajlódik továbbra is, így nem bevethetőek. Durant a csapat legfontosabb játékosa, sérülése óta a mérlegük 4-7, ami azt jelenti, hogy folyamatosan esnek vissza a táblázaton. Azt a négy sikert is egyetlen játékosnak köszönhetik: Kyrie Irvingnek.

Irving kiválóan teljesített ebben az időszakban, 30-40 pontokat dobált és egyedül tartotta életben a Nets rájátszásbeli reményeit. Ezért is lehetett 1.70-es szorzó a Brooklyn győzelmére, majd péntek este jött a hír: Irving azonnali cserét kér a csapatból. Már nyáron is többször volt probléma a klubnál, majdnem elcserélték a három sztárt, végül a keret egyben tudott maradni. Azonban sokáig nem tartott ez a történet, 8-10 napon belül el kell cserélni Irvinget.

A Washington előtt tehát nagy lehetőség nyílik, hogy idegenben mérkőzést nyerjenek, ilyen formában, illetve az előzmények tudatában, erre minden esély megvan, mint ahogyan arra is, hogy a szorzójuk 1.70 környékére essen.

Brooklyn Nets - Washington Wizards: Hosszabbítással - Mérkőzés tipp