A Chicago nem igazán szeret pihenni, mert akkor a csapat teljesítménye romlásnak indul. Érdekesség, hogy az egynapos pihenőket tekintve 14-14-es mérlegük, pedig ez lenne az ideális terhelési eloszlás, azonban sokkal jobban teljesítenek, ha nincsen szünnapjuk. Most azonban egy napot pihenhettek, ráadásul több játékosuk is sérüléssel bajlódik, mint például Lonzo Ball mellett Alex Caruso és Nikola Vucevic.

Előbbi biztosan nem léphet pályára, utóbbi kettő játéka kérdéses, ők is állandó kezdők. Ha csak szimplán a statisztikákat nézzük, akkor a Bulls egy középcsapat minden tekintetben, de a mutatott játékuk ennél rosszabb. Nincs meg az az összhang, amire szükség lenne, ha három olyan kaliberű játékosod van, mint DeMar DeRozan, Zach LaVine és Nikola Vucevic, akkor velük nem annak kéne a célnak lennie, hogy 8-10. helyért küzdenek.

Ezért is lenne fontos legyőzni a back-to-back-re készülő Portland csapatát. Azonban a Portlandnek is pont az az előnye, ami a Chicagónak: felpörögve, tempóból játszanak és folyamatosan darálják a meccseket. Most ilyen időszakukat élik, ráadásul back-to-back mutatójuk kiváló (6-2, ami 3. helyet jelent a ligában), ilyenkor vannak igazán elemükben.

Továbbra is Damian Lillard a csapat szupersztárja, idén 30 pontot átlagol, rajta nem múlik, hogy a csapat bekerül-e a rájátszásba. Utóbbi hetekben nagyon elkapta a fonalat, volt 60 pontos mérkőzése is, legutóbbi pihenőjük óta 6-2-vel áll a csapat. A három utolsó back-to-back meccsén 40-37-42 pontokat dobált, rendre győzelemre vezette a csapatot, megállíthatatlan volt.

A Bulls védelme Caruso esetleges hiányában gyengébb lehet - már önmagában Lonzo Ball kiesése is ide vezetett -, LaVine és DeRozan nem fogják megállítani Lillardot, aki így lubickolhat és mérkőzést nyerhet. Ennél azért óvatosabb vagyok, pedig önmagában van érték a vendégek sikerében is, de a sima hendivel biztosabbnak tűnik a mérkőzés.

Chicago Bulls - Portland Trail Blazers: Hendikep - Hosszabbítással - Hendikep tipp