Két elvileg fáradt csapat mérkőzése lesz ez, hiszen mindkettő back-to-back-ből érkezik. Az előjelek azonban merőben különbözőek. A Phoenix idén abszolút kiszámíthatatlan, ami köszönhető a folyamatos sérüléseknek, illetve a játékosok magánéleti problémáinak. Nincs még egy olyan csapat Nyugaton - szándékosan nem az NBA-t írtam, mert Keleten ott a Brooklyn -, ahol ennyi gond lenne a sérülésekből és abból, hogy az adott játékosuk most épp mit mondott vagy egy kivel szakított.

A Phoenixnél az ősz azzal telt, hogy Devin Booker és Kendall Jenner szakítottak, ez pedig hatással volt Booker játékára is, aki a csapat dobógépe. Utána a tél már a sérülésekről szólt, nem volt olyan meccs, ahol a legerősebb kezdőötös pályára tudott volna lépni, mert általában kettő, de olykor három játékos is sérült volt. Az elmúlt évek egyik legerősebb nyugati csapata vergődik, hiszen jobbára 2-3 stabil kezdő áll csak rendelkezésre, mint ahogyan most is.

Az említett Booker mellett Jae Crowder és Cameron Johnson sérülése már szokásosnak mondható, ahogyan Landry Shamet és Cameron Payne maródiak listáján való szereplése is. Tavaly egy aktív nyolcfős rotációt használtak, ebből most ez az öt játékos kiesik, marad a Paul - Bridges - Ayton trió. Mindhármuktól extra kell szinte minden meccsen, de sokszor még ez sem elég a sikerhez, hiszen rövid a pad. Nincsen minőségi csere a sérülések miatt.

Ezek után nem meglepő, ha back-to-back mérlegük az egyik legrosszabb a ligában (2-5). Hiába szokták az első meccseket nyerni, másnapra elfogy a csapat, hiszen Paul is már 37 éves, míg Ayton esetében egy nagy testet kell mozgatni, amely nehezebben regenerálódik. Most is nagy bravúrt hajtottak végre, megnyerték a back-to-back első meccsét Bostonban - érthetetlen siker, miután kikaptak előtte 32 ponttal hazai pályán az Atlantától -, de utaznak tovább Detroitba.

A Pistons épp ellenkezője a Sunsnak, Kelet egyik legrosszabb csapata, nem esik jól nekik védekezni, viszont sok a fiatal, bizonyítani akaró játékos. Ennek köszönhető az a furcsa anomália, hogy minden tekintetben negatív a mérlegük, egyedül a back-to-back meccseken nem: 6-4-es győzelmi mutató (9. hely). Az erőviszonyokat tekintve ők a liga 26-30. hely között elhelyezkedő csapata, de amikor bizonyítani kell egymást követő meccseken, teljesen más arcukat veszik elő. Ebből kiindulva, lehet érték abban, hogy hazai közönség előtt szoros meccset játszanak a több sebből vérző Sunsszal.

Detroit Pistons - Phoenix Suns: Hendikep - Hosszabbítással - Hendikep tipp