Ádáz harc folyik a Bundesligában a Salátástálért, a Bayern formahanyatlása miatt hirtelen 6 csapat is bajnokesélyessé avanzsálódott. Azért reális esélye továbbra is a bajoroknak van csak, míg a többiek valószínűleg a dobogóval is elégedettek lennének.

A 6 csapat közt van a Dortmund és a Freiburg is. A BvB-től nem meglepetés a jó szereplés, már évek óta ők a fő kihívói a münchenieknek. Sok gólt lőnek, bár egyénileg nincs kimondott gólzsákjuk, Reyna, Brandt, Bellingham, és Moukoko is 4, vagy afölötti gólszámmal rendelkezik. Csak 1 alapemberük fog hiányozni, így minden adott, hogy olajozottan működjön a hazai támadásépítés a találkozón. Érdekesség egyébként, hogy a Dortmundnak még csak egy remije van, ez jó jel lehet, ugyanis akár 1-1-nél is nyomni fognak, nem ülnek rá a döntetlenre még a veszélyes csapatok ellen sem.

A Freiburg a Union Berlin mellett a német bajnokság másik üdítő meglepetése, akik nem sokkal vannak gólszámban elmaradva a Dortmundtól. Bár itt azért jobban ki vannak szolgáltatva Grifo jó formájának a vendégek, ugyanis 9 gólt ő szállított a 29-ből. Hiányzójuk nincs, a legerősebb felállásban mehetnek neki a Borussiának. Reméljük végre Sallai Roli is lehetőséget kap, mert sérülése előtt remek formában játszott, főleg a válogatottban. Itt az ideje, hogy ismét bombaformába lendüljön, persze ez csak úgy fog működni, ha játszhat legalább pár percet.

A két gárda tradicionálisan gólzáporos találkozókkal szolgáltatja a nagyérdeműt, legutóbbi 5 meccsük alkalmával is bőven 2 gól fölött produkáltak. Ma is valami hasonlót várok, egy gyors gól kellőt lendíthet ezen a tippen, ami vélhetően meg is fog történni már az első félidőben.

Tippem: 3-2.

Borussia Dortmund - SC Freiburg: Gólok száma - Felett/alatt tipp