A szombati nap Olaszországban a Sassuolo-Atalanta találkozóval zárul. Jó kis meccsnek tűnik előzetesen, hisz a Sassuolo egy Milan elleni gólzáporos meccsből jön, 5-2-re sikerült legyőzni a Rossonerit. Az Atalanta pedig kikapott ugyan az Inter ellen a Coppa Italia legutóbbi összecsapásán, azért a fő cél még mindig simán elérhető, ami a Serie A top4-es pozíciója. Óriási lökést adhatott több csapatnak a tény, hogy a Juventus együttesétől pontokat vontak le, ezzel szinte kiiktatták a Zebrákat. Róma, Milan, Atalanta és Lazio, négyen mennek 2 helyre, hisz az Inter és a Napoli azért jó eséllyel a 4-ből nem fog kicsúszni.

Az Atalanta jól is kezdett a vb után, ráadásul nem csak eredményesen, de végre ismét látványosan fociztak. Zapata is felépült, és bár volt ő jobb formában is, azért mindenképp jó hír, mert így a támadószekció egy potens játékossal bővült. Lookman, Hojlund, Boga, Maehle... Vannak bőven, akik képesek gólt/gólokat szerezni.

Defrelék pedig lendületet kaphattak, hisz a Milan csapatát azért nem gyakran szokás 5-2-re verni.

A Sassuolo offense oldalon nem hoz egyébként rossz számokat, a hetedik legtöbb kaput eltaláló lövés, ebben is pl. csak egy tizeddel rosszabb, mint a jelenlegi ellenfél.

Elég jó kis adok-kapok meccseket szoktak játszani, a három gól alap ebben a párosításban az elmúlt években. Gasperini Atalantája győzelemre fog játszani, helyzeteket dolgoz majd ki, és jó eséllyel értékesít is egyet-kettőt, de ugyanígy a Sassuolo is simán betalálhat, náluk leginkább a hatékonyság az, amivel gond van, mert a helyzetek száma, a lövések száma sokkal magasabb, mint a kiesőjelölteké.

Marcenaro spori pedig még büntetőkkel is szokta színesíteni a meccseit, a 0,6-os meccs/büntető átlag azért egész komoly, igaz, nála azért kisebb a minta. Jó meccset várok, minimum egy, de inkább 2-3 gólt félidőig.

Sassuolo - Atalanta: Gólok száma az első félidőben - Ázsiai - Asian Over/Under tipp