A holland bajnokság 20.fordulójának vasárnapi játéknapján a címvédő, jelenleg csupán a negyedik helyen álló Ajax látogat a Cambuur otthonába.

Egészen elképesztő sorozatot hagyott maga mögött az Ajax az előző fordulóval, aminek a szurkolók és a vezetőség sem igazán örült. A csapat a PSV elleni vereség után hat(!) döntetlent játszott egymás után, ami botrány. Játszhattak a jó erőkből álló Feyenoordal vagy akár a harmatgyenge Volendam-mal, pontosztozkodás lett a vége. Ezt megelégelte a vezetőség és menesztették Alfred Schreudert. A változás pedig gyors sikert hozott. Az Excelsior ellen újra hengerelni tudott a csapat a frissen kinevezett mesterrel, a csapat korábbi játékosával Johnny Heitingával, 80%os labdabirtoklás mellett vertek négy gólt Tadicék. Úgy gondolom hogy ez a lendület most sokáig kifog tartani nekik és egy újabb gyengusz csapat ellen tudnak simán három értékes pontot begyűjteni. Szükségük is van rá, hiszen a top3 még látótávolságon belül van előttük, nem lehetetlen még az a címvédés.

Az ellenfél ehhez ideális, hiszen a Cambuur nem üti meg az Eredivisie szintjét. 19 forduló alatt egy tucat pontot szorgoskodtak össze, mindössze 11 gólt lőttek ami messze a legkevesebb az összes csapat közül. Ez a fő gondjuk idén, Jamie Jacobs és Uldrikis meg sem közelítik azt a teljesítményt amit az utóbbi szezonban letettek az asztalra, Boere és Issa Kallon eligazoltak, Robin Maulun pedig sérült. Nem maradt épkézláb góllövő. A védelem emellett pedig elég szellős és sokat hibázik, 30x mattolták őket.

Szeptemberben 4:0-ra győzött az Ajax, de volt itt a közelmúltban 9:0-ás meccsük is. Minimum két gólos győzelmet várok az új edzővel friss lendületet kapó Ajaxtól.

Tipp: 0-3

Cambuur Leeuwarden - Ajax: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp