A Bundesligában ismét két mérkőzés maradt vasárnapra, a A Wolfsburg-Bayernt a Stuttgart-Bremen klasszikus összecsapás vezeti fel. A VfB idénye a menekülésről szól, most épp az osztályozót érő hely az övék. Nem játszik annyira rossz futballt a Stuttgart, lenne helye a következő évben is az élvonalban. A Werder Bremen szintén szórakoztató együttes, sőt a Werder igazán az, mert bármikorképes gólt lőni, bárki ellen, viszont képes összeomlani, aztán kap 6-7 gólt, ha már zakó, legyen XXL-es.

A Werder igazi erénye a hatékonyság, mert a meccsenkénti alig több, mint 11 lövés nem sok, viszont minőségi lövések, amelyeket végül vállalnak. Füllkrug pedig minőségi csatár, nagyon érzi a kaput, vele sokat nyer a Werder.

A Stuttgart inkább a mennyiség híve, a München, a Dortmund és a Lipcse után a 4. legtöbb lövést küldi kapura meccsenként átlagban. Ebben tehát a BL-helyen lévő csapatok szintjén van, ám a hatékonyság pl. gyengébb, mint a Werderé. Viszont ebből is látszik, hogy a VfB nem a tipikus bekkelős kiscsapat, sokat is foultolják a Stuttgart játékosait, amiből szintén látszik, hogy játszik előre, nem keveset. Viszont a védelem kevésbé acélos, a rögzített szituációkat sem jól védi le, így pedig mindössze a 16. helyre elég a Stuttgart teljesítménye.

Viszont a tipp szempontjából talán jó hír, hogy otthon azért acélosabb a Stuttgart, a 16 pontból 12-őt otthon szerzett. Gólt is többet lőtt, szóval bízom benne, hogy jó kis tipp lesz ez. A Stuttgart otthon bátrabb, 16 lövést átlagol, ami egy igencsak magas szám, és nem néztem utána, de nem hiszem, hogy van még egy komolyabb liga, ahol ilyen előfordul.

Augusztusban 2-2-őt játszottak a felek, volt félidei gólváltás. A két együttes győzelemből jön, az mindig jobb, mert jobb a hangulat az öltözőben. Mindkét együttes bizakodó lehet e találkozó előtt, ez lehet egy olyan meccs megint, ahol félidőig mindkét fél villan.

VfB Stuttgart - Werder Bremen: Mindkét csapat gólt szerez - 1. félidő - Igen/Nem tipp