Új hét, új remények. Magam mögött hagyom a hétvégét, ahol konkrétan semmit sem sikerült eltalálni.

Új hét, új remények, mondogathatja ezt az egyszeri Sampdoria szurkoló is, mert a csapat hétről-hétre mélyebb gödörben van. A vb után még a Sassuolót sikerült idegenben legyőzni, azóta 5 tétmeccsen 5 vereség, nulla lőtt gól.

Az utolsó 5 találkozón 53 lövése volt a Samp csapatának (annyira nem sok, épp annyira nem is kevés), és ebből az 53-ból egyet sem sikerült gólra váltani. Pedig kísérlet azért van, egyedül a Firenze elleni találkozó volt az, ahol ikszre játszottak a srácok, de az Coppa Italia találkozó volt, más felfogás.

Egyébként ez a Samp nagyon fura egy csapat, hisz az egész ligában a legtöbbet a csapatok a Sampdoria ellen foultolnak. Ergo az akarat megvan, egy bekkelős, egy defenzív csapat ellen nem lehet sokat foultolni, aki a labda ellen játszik. Labdabirtoklásban is közel 50%-ot hoz, viszont a játék meddő. Februárban járunk, és a Samp 8 lőtt gólnál tart a ligában, az annyira alacsony szám, hogy tényleg értelmezhetetlen.

Lammers sem váltotta meg a világot, mégis úgy érzem, a Monza a Juve elleni sikere után hátha elszáll egy picit fejben. Ebben bízom, hogy mernek nagyot álmodni, de könnyen koppanhatnak egyet. Korábbi években a Betis csinálta meg sokszor, hogy elvert pl. egy Madridot vagy Barcát, aztán a következő bajnokin a kötelezőn bukott.

Úgy vélem, a Sampdoriának tényleg nincs más hátra, mint előre, a Monza pedig ettől a Juve elleni sikertől tényleg hiheti azt, hogy még feljebb is vezet út. Pessináék nem is olyan rég a másik kutyaütő kieső helyen álló csapattal, a Cremonésével is játszott egy jó 3-2-őt, úgy gondolom, egy-egy gól ezen a Monza-Samp találkozón is jöhet.

Monza - Sampdoria: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp