Ismét útjára indul a dél-amerikai salak szezon. Az első állomás Cordoba és az első forduló küzdelmei kerül sor. A mai napon csap össze Dusan Lajovic és Juan Pablo Varillas. A világranglistán szinte együtt állnak.

A szerb tavalyi éve elég gyalázatosan sikerült. A kedvenc borításán is leszerepelt. Szeptembertől erőltette a Challenger salakos tornákat,de sokszor hektikus és gyenge produkciókat láthattunk tőle. Egy elődöntő összejött Genovában ez egy szeptemberi viadal,majd decemberben pedig megnyert egy challengert Spanyolországban. Közte pedig teljes vakvágány. Az év végi torna döntőben látottak alapján sokszor puhán játszik,pedig az ellenfele egy 200-on kívül volt Diez személyében aki ellen sokkal agresszívabb játék indokolt lett volna. A keze nyilván megvan a játékhoz,de ezek alapján kevés lesz a peruival szemben.

Varillas számára is a tavalyi év második felében a salaké volt a prioritás. Az eredménysora viszont sokkal impozánsabb,mint vetélytársának. Nyilván ő is Challenger szinteken játszik. Azonban ő két elődöntőt és egy torna győzelmet is összehozott a fenn említett időszakban. Az év utolsó versenyén pedig ezen borításon jól csengő nevek sorát győzte le. Idén salakos versenyen is indult,de ott egy kör után búcsúzott ami a torna és a tipp szempontjából inkább előny,mint hátrány. Hiszen a salak borítás ritmusából így nem esett ki,de nem fáradt el annyira,hogy ne tudjon 100%-os állapotban teljesíteni.

A szerb még soha nem játszott Cordobában, Varillas viszont már negyedik alkalommal teszi tiszteletét amiből szintén előnye származhat a peruinak.

Az elmúlt félév formája alapján egyértelműen Juannak áll a zászló a mérkőzés kimenetelét illetően és szerintem ezt az esélyességet foganatosítani is tudja.

Lajovic, Dusan - Varillas, Juan Pablo: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp