Jó kérdés, mit csináltam én előző év augusztus 20-án délután? Így hirtelen fogalmam sincs, de az fix, hogy nem a Borussia Dortmund - Werder Bremen meccset néztem, mert arra emlékeznék. A BVB ott a 89. percig (!) vezetett 2-0-ra, várta a hármas sípszót. Viszont a 89. percben Buchanan betalált, majd a Werder ettől megtáltosodott, és a hosszabbításban két további góllal terhelte a BVB-t. Schmidt és Burke góljai a Bréma győzelmét jelentették, a BVB pedig egy megnyert meccset bukott el.

Werner mester akkor belenyúlt rendesen, hisz mindhárom gólszerző a padról érkezett!

Az fix, hogy a BVB játékosaiban, edzői stábjában, szurkolóiban ez az ütés benne maradt. Azért azt a békát lenyelni nem lehetett egyszerű.

Én azt mondom, megtorlás következik. Legalábbis az akarat a BVB-ben meglesz. Jól is húz a Dortmund, zsinórban nyeri a találkozóit. Négyet hozott egymás után, és hiába vannak ott még mindig a kapott gólok, most valahogy mindig sikerül többet lőni. A Borussiánál bevethető Reus és Haller is, Adeyemi is, ha arra gondolok, hogy az őszi idényt is sérülésmentesen játssza a BVB, most nem a Bayern lenne az első. Egyébként meg így is összesen 3 pont a Bayern előnye, szóval messze nem dőlt el a Salátástál sorsa. Ki kell használni a BVB-nek, hogy a kreatív zónában most a bőség zavara okoz gondot. Jönnek is a gólok, a Freiburg pl. ötöt kapott a hétvégén.

A Werder is magához tért, most pont ugyanolyan távolságra van az EL-idulástól, mint a kieséstől. Pánik nincs, nem is lehet. Füllkrug és Ducksch bármikor képes megvillanni, de alapvetően mindkét csapatra igaz, hogy bármikor bárki ellen képes gólokat lőni, és kapni is.

A BVB is valószínűleg félidőre szeretné a meccsét eldönteni, mert 15-én a Chelsea ellen játszik a BL-ben. Ezt viszont a Bremen akár góllal büntetheti is, ha a Dortmund kihagy, jöhet a büntetés.

Werder Bremen - Borussia Dortmund: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp