Amikor ezek a sorok születnek, február 6-át hétfőt írunk. Messze még ez a bajnoki, és ismerve a Valenciát, még sok víz lefolyik a Túrián. Ez fix, ezen kívül semmi.

"A Valencia az egyetlen csapat, amelyik még nem nyert a vb óta. Utoljára 1986-ban fordult elő, hogy zsinórban hat bajnoki mérkőzésen egy pontot szerzett a klub. Ennek a vége kiesés lett."-írja a klub hazai szurkolói oldala, ami megint elég cudarul hangzik.

A szurkolók tüntetnek, székház előtt, meg ahol csak lehet, elvileg jön a bojkott, szóval a Mestallában a hangulat közel sem lesz ideális, talán még hangulat sem lesz. A szurkolói csoportok távol akarnak maradni a meccstől, és valószínűleg távol is fognak.

A Valencia krízisben, nincs a csapatnak edzője, nincs játéka. Paulista e találkozót még kihagyja, mivel Vinit tényleg csúnyán felrúgta, még örülhet is, hogy csak két meccsről meszelték el. Nélküle a Girona is nyerni tudott a Denevéres csapat ellen, és gólt megint nem szerzett a Valencia.Zsinórban három bajnoki, ahol nem jött a lőtt gól, a Real Madrid ellen pedig nemhogy gól, de helyzete sem volt a csapatnak. Cavani vén csataló, nem bírja a terhelést, ezek a fiatalok meg azt sem tudják, merre van előre. Nincs edző, nincs jövőkép, nincs cél, nincs semmi. Koncepció főleg nincs.

A Valencia pechje, hogy a neheze még csak most jön. Kemény a sorsolás, és kemény a Bilbao is. Olyan csapat, amely a liga elitjében van, ha egységről beszélünk. Kevés egységesebb csapat van, mint a Bilbao. Rendkívül fizikális, de nem durva, tényleg olyan együttes, ahol mindenki felveszi a munkás-ruhát, ahogy a beherangban mondják a spíleren. Paredes, Vivian és Alvarez triója eddig szépen helyt áll hátul, Inigo Martinez hiánya nem is igazán érződik. Inaki is lábadozik, de legutóbb Sancet vágott hármat, az a hétvégi siker pedig jót tett a baszk lelkeknek. De igazából tényleg nincs baj, pl. a Real Madrid elleni zakón is mezőnyben a Bilbao lefocizta a Madridot. Nem tudom, honnan az erő, de fizikálisan a Bilbaót nem lehet fölülmúlni a LaLigában jelenleg. Az iksz benne lehet, mert a Bilbao sem az a gólzsák csapat, de úgy vélem, a Valenciának helyzete sem lesz komolyabb félidőig, nemhogy gólja.

Valencia - Athletic Bilbao: Ázsiai hendikep – 1. félidő - Asian Hendikep tipp